Popproject

Popproject

04 februari 2016

Dankzij MP3 en Youtube is popmuziek zeer belangrijk geworden in ons dagelijks leven en overal te vinden. Livemuziek klinkt echter heel anders en is een totaal andere beleving. Dit Popproject geeft leerlingen meer verdieping in de popmuziek, de geschiedenis, achtergronden van het artiestenleven, de muzieksector en de popzaal.

Het Popproject bestaat uit 4 lesuren.

Leerlingen ontmoeten een artiest in de klas en volgen twee workshops (of 1 langere) door artiesten. Daarnaast volgen leerlingen 1 lesuur een workshop over algemene popmuziek. Thema’s die in de laatste workshop worden behandeld zijn:

– Wat is popmuziek?
– Wat is vooral geen popmuziek?
– Invloeden van “niet” popmuziek in de huidige popmuziek
– Stijlen van popmuziek
– Bijzondere, slechte, hilarische en succesvolle verhalen van popmuziek
– De “hit” uit het geboortejaar van de jongeren

De workshops worden ondersteund aan de hand van diverse filmpjes en Youtube.

Het Popproject vindt plaats op de school. Indien gewenst kan het Popproject tegen een meerprijs in popodium Duycker plaatsvinden. Hierbij is het mogelijk om kosteloos een rondleiding door Duycker aan het programma toe te voegen. Het niveau van het project kan worden aangepast aan het niveau/leerjaar van de leerlingen.

Kosten:
€450,- per klas op school
2 klassen €850,-
3 klassen of meer: €400,- per klas

* Er geldt een 0% BTW-tarief voor onderwijs aan personen jonger dan 21 jaar. Kosten zijn geldig op basis van beschikbaarheid in poppodium Duycker. Bij workshops op locatie dient rekening gehouden te worden met aanvullende kosten voor benodigde materialen indien niet aanwezig.

meer nieuws