Sleeve art

04 februari 2016

Met de vraag in het hoofd: ‘Waar luisterde Rembrandt naar toen hij de nachtwacht schilderde?’ of ‘Naar welke muziek luisterde Picasso?’ kwam het idee ‘140 HITS IN ART’ van Klaas Wijnberg. Een project waarbij aan kunstenaars gevraagd werd hun favoriete nummer te illustreren/fotograferen.

Bij ‘Sleeve Art’ gaan leerlingen op ‘LP hoes’ grootte (32 x 32 cm) hun favoriete nummer vormgeven. Dit kan door middel van collage, potloodtekeningen, markers, fotografie.

Voordat we beginnen is er een kleine introductie,  waarin kort een stukje kunstgeschiedenis wordt verwerkt; geheel op maat en spannend genoeg voor leerlingen van de middelbare school. Daarna gaan de leerlingen aan het werk met als eindresultaat een expositie, waarbij bezoekers de werken kunnen bekijken en zij de nummers aan de hand van een QR code kunnen beluisteren.

Voor meer informatie of een offerte op maat kunt u contact opnemen met Lotte Lammers: lotte@duycker.nl. Het is mogelijk om met de Cultuurkaart te betalen. Er geldt een 0% BTW-tarief voor onderwijs aan personen jonger dan 21 jaar.

Kosten zijn geldig op basis van beschikbaarheid in Podium Duycker. Bij workshops op locatie dient rekening gehouden te worden met aanvullende kosten voor benodigde materialen indien niet aanwezig. 

 

meer nieuws