A Very Headway Sunday

AVeryHeadwaySunday

03 APR 2016
Montis Goudsmit Directie Soul

Montis, Goudsmit & Directie

VR 01 OKT

A Very Headway Sunday is een nieuw ‘pop-up’ minifestival met de beste progressieve rock- en metalbands! Op een festival, groot of klein, kan aangenaam eten uiteraard niet ontbreken. Zo ook niet op A Very Headway Sunday; in het Duyckercafé wordt heerlijk eten gemaakt voor de festivalbezoekers. Wat is er nou beter dan een minifestival als voorprogramma voor de legendarische bands Leprous, Voyager en Earthside?

Overhaul:
Dit is een jonge, ambitieuze progressieve rock/metalband met bandleden vanuit het hele land. Geïnspireerd door bands als Dream Theater, Leprous en Meshuggah maakt Overhaul haar eigen samenstelling van progressieve muziek, met een hint naar de psychedelische seventies. Muziek gekenmerkt door krachtige gitaarriffs, virtuoze keyboardklanken en intense zang. In 2014 bracht de band haar eerste EP uit, getiteld ‘Daybreak’, met daarop drie eigen nummers en een cover. De EP kan gezien worden als een proloog van het verhaal van Overhaul, dat zich langzaam aan het ontvouwen is.

The Barstool Philosophers:
Deze alternatieve progrockband is beïnvloed door goede muziek en het leven zelf. In 2009 kwam de band met het wereldwijd zeer goed ontvangen debuutalbum ‘Sparrows’, waarvan de eerste oplage binnen een paar maanden was uitverkocht. Eind 2015 volgde de nog betere tweede plaat ‘Crossing Over’, waar de artiesten wederom boven zichzelf uitstegen. De muziek van The Barstool Philosophers worden gekenmerkt door nummers vol tempo- en themawisselingen en word omschreven als “on-Hollands goed”. Het kan zonder twijfel gezegd worden dat de band een vedette is in het wereldwijde rock circuit.

3rd Machine:
Een Nederlandse band bestaande uit vijf ervaren muzikanten die hun strepen hebben verdiend in de metalscene, Dat is 3rd Machine. Begonnen in een tijd waarin de stijlen metalcore en djent nog uitgevonden moesten worden, heeft de band door de jaren heen hun eigen stijl ontwikkeld: Metal met een hoofdletter M. De symfonische industrial metal van 3rd Machine kent een natuurlijke afwisseling van heavy riffs en melodieuze intermezzo’s. Met de EP ‘The Egotiator’ heeft de metalband een grote stap voorwaarts gemaakt en bewezen klaar te zijn voor de nationale en internationale concurrentie. Op 9 april verschijnt het debuutalbum ‘Quantified Self”. Op 3 april zie je ze al live!

Koop een combiticket en maak van een minifestival een groot festival, A Very Headway Sunday! Kaarten voor het middagprogramma kosten in de voorverkoop €6,- en aan de deur €8,-. Klik hier en koop voor slechts €17,50 een combikaart voor het middag- en avondprogramma met Leprous.

Genieten van een heerlijk avondmaal na A Very Headway Sunday kan in Duyckercafé voor maar €11,50, geserveerd door De Beul. Er is keuze uit saté van gemarineerde kippendij, een overheerlijke cheeseburger en voor de vegetariërs een Halloumi Spies. De keuken is vanaf 17:00 uur geopend. Een dinerticket is hier te verkrijgen.

Overhaul: 15:20 | The Barstool Philosophers: 16:10 | 3rd Machine: 17:00