Akae Beka – The Voice of Midnite

AkaeBekaTheVoiceofMidnite

12 MEI 2017

Thirst Aid Kit Live

VR 03 JUL

De iconische reggaeband Midnite transformeerde in 2015 naar Akae Beka. Onder leiding van de charismatische frontman en zanger Vaughn Benjamin, maken de roots reggae grootmachten uit de Virgin Islands nog steeds die heerlijke signature deep roots en spiritual reggae. Dit doen ze in grotendeels dezelfde samenstelling. Hun live shows lijken eindeloos door te deinen. Hun bedwelmende muziek en lyrics trekken je in een diepe, lome reggae trance. De band brengt dit voorjaar voor het eerst hun nieuwste releases ‘Hommage to the Land’, ‘Portals’ en ‘Livicated’ live ten gehore in Europa. Niet te missen highly spiritual, deep roots!

Sounds by

Empress Black Omolo
Geboren in Kenya en opgegroeid in Nederland, Black Omolo heeft op muzikaal gebied een hele reis gemaakt. Ze begon ooit in het kerkkoor en liet zich inspireren door verschillende artiesten en verschillende dingen in het leven. Hierdoor kwam ze bij de muziek van haar roots terecht.  Ze begon als achtergrond zangeres, maar voor ze het wist was ze lead-zangeres voor de band ‘Gideon Grounds’ voor 7 jaar. Hierna bracht ze haar eerste single ‘Love Your Life’ uit en ging ze mee op verschillende touren over de hele wereld. In November 2016 bracht ze haar EP ‘Roots N Dub’ uit. Black Omolo blijft zichzelf ontwikkelen en laat zichzelf over de hele wereld zien.

Empress Messenjah
Empress Messenjah in een bekende naam in de reggae scène. Ze richt zich op roots reggae muziek en wil hier en positieve boodschap mee uitdragen. Ze draait al sinds 1983 en is nog steeds enorm actief. Zo heeft ze maandelijk haar Cultural Roots Night in Café The Zen en twee keer per week een reggae programma bij Radio Razo.

Back-a-Wall
Ook Back-a- Wall is helemaal in voor de positieve boodschap. Back-a-Wall (Selecter Hobbol) maakt met zijn vinyl van elke avond een feestje. Dit doet hij niet alleen. Hij is in het gezelschap van MC Jahford die zorgt voor de slagroom op de taart. Back-a-Wall zorgt voor een vliegensvlugge afwisseling tussen de grootste klassiekers.

Deze show is powered by Reggae Movement NL.