Alarion & Semistereo

Alarion&Semistereo

10 FEB 2017

Duycker Americana: Simon Snel

DO 28 OKT

Alarion

Alarion is een spectaculair nieuw metal project van Nederlandse bodem. Het soloproject van gitarist Bas Willemsen bracht in 2016 het album ‘Waves of Destruction’ uit met op het album flinke bijdragen van diverse gastmuzikanten, waaronder Damian Wilson (zang – Threshold, Headspace), Irene Jansen (zang – Ayreon, Star One), Paul Glandorf (zang – Arjen Lucassen (live), Semistereo) en Tineke Roseboom (zang – Blaze Bayley).

Alarion brengt een uur aan melodieuze, symfonische en intense muziek. ‘Waves of Destruction’ toont de veelzijdigheid van Alarion’s muziek. Elke luisteraar koestert er een ander aspect van. Hou je van hard en snel of akoestisch en mellow? Een korte, bondige track? Of een episch 10 minuten durend meesterwerk? Vrouwenzang? Mannenzang? Alarion heeft het allemaal.

Live vormen Eva Kokken (Only Fate Remains, Trisomy, Ramshackle) en Paul Glandorf (Arjen Lucassen (live), Semistereo) het zingende dubbelfront. De band bestaat uit:
Gitaar: Bas Willemsen
Gitaar: Michiel Glas (A New Dawn, Asthenia)
Keyboard: Tom Gorissen (Hymir)
Bass: Maartje Gorte
Drums: Luc van den Berge (A New Dawn, Warclash, Bad Temper)

Semistereo

Semistereo brengt op 9 februari zijn nieuwe langspeler uit: Trans Earth Injection. Trans Earth Injection bevat 7 epische songs . De opnames van o.a. VDVDV (Astrosoniq/ Roadburn festival), en de mix en master van Jochem Jacobs (Textures, Face Tomorrow) hebben gezorgd voor een MOEDERVETTE plaat.

Semistereo serveert zijn uitgesponnen Alternatieve Rock met de nodige snufjes Postrock en Progrock. Met invloeden die variëren van bands als Oceansize, Karnivool, Tool en A Perfect Circle. Tel daar ook het grillige en alternatieve karakter van een Mars Volta of Radiohead bij op en je krijgt een idee waar Semistereo voor staat.

De band laveert meer dan voorheen tussen ijzersterke melodieën, sfeer en rauwe uitbarstingen, daarbij vaak de songs laagje voor laagje opbouwend.

Semistereo is klaar voor de toekomst met een vernieuwde bezetting vol ervaring. Paul Glandorf (ex A Day’s Work) is de band komen versterken met zijn ijzersterke vocalen en zijn geweldige, energieke podium persoonlijkheid.

Bovendien is er met Mickeal Schuurman (Apophys, ex Mondvolland, ex Heidevolk) een technisch zeer begaafde bassist de band binnengestapt die de band net dat extra randje rauwheid meegeeft. Hierdoor komt Semistereo zowel live als op CD nog sterker voor de dag dan ooit.