Album release Favourite Sky

AlbumreleaseFavouriteSky

15 APR 2017

Zomer Specials: Knock Out Comedy Crew

DO 09 JUL

Favourite Sky

Favourite Sky is een alternatieve rockband uit Haarlemmermeer. Vele jaren geleden is de band begonnen met als bandnaam ‘de Smet’ en een Nederlandstalig repertoire. De bezetting van de band bleef al die tijd ongewijzigd.

De band besloot dat het tijd was voor een verandering in het bandgeluid en begon een tweede leven met Engelstalige teksten en een nieuwe bandnaam: Favourite Sky. Referenties op muzikaal gebied komen van bekende namen als The Black Keys, The Pixies, Paul Weller, Wilco en Ryan Adams. Maar bovenal hebben de songs van Favourite Sky een eigen geluid vol dynamiek en avontuur.

Favourite Sky heeft het jaar 2016 grotendeels in de studio doorgebracht en brengt in april 2017 het langverwachte album met de titel: ‘Some Rain Must Fall’ uit. Het album bevat een mix van allerlei stijlen: van dromerige americana tot licht psychedelische pop. Favourite Sky schuwt ook het stevigere werk niet. De band heeft ook rauwe indie kant met hier en daar een knipoog naar de jaren 60 en 70. Zowel de uptempo popsongs als de wat meer roots-georiënteerde songs vallen op door lekker gitaar- en hammondwerk, die zo af en toe lekker los mogen gaan.

……of zoals de Engelsen zeggen: Come and taste the good vibes of FAVOURITE SKY with catchy vocals, cool guitarriffs, dazzling hammonds, awesome basslines and a persistent flush of drums!

Wendy Moore

Het voorprogramma van Favourite Sky wordt verzorgd door Wendy Moore. Deze dame heeft na eerdere sportieve successen in de paardensport, nu haar passie gevonden in de muziek. Naast haar nieuwe band timmert zij ook solo hard aan de weg. Wendy begeleid zichzelf op akoestische gitaar en speelt zowel covers, als haar eigen werk. Deze singer-songwriter uit Zandvoort speelt verschillende genres waar ze haar eigen draai aan geeft.

Toegang inclusief CD

Voor €10,- heb jij niet alleen een toegangskaart voor deze show, maar heb jij ook het gloednieuwe album van Favourite Sky in bezit! Dit speciale combiticket is alleen te krijgen in de voorverkoop.