Amsterdam Talentenbands

AmsterdamTalentenbands

09 JUN 2017

Thirst Aid Kit Live

VR 03 JUL

Op vrijdag 9 juni laten de talentbands van het conservatorium van Amsterdam hun talenten zien.

Line up

19:00 – 19:45 – Teis Semey Group

Teis Semey is een Deense gitarist en de oprichter van dit in Amsterdam opgerichte quintet. De band is eclectisch; de luisteraar zal invloeden herkennen van klassieke muziek uit de twintigste eeuw, indie rock, jaren ’50 jazz en hip hop. Het belooft een diverse muzikale beleving met een volwassen toon te worden, waarmee een duidelijke koers wordt uitgestippeld. Voortstuwende en turbulente grooves, verrassende wendingen en sterk samenspel. Teis’ goeddoordachte composities dienen een doel en de muziek is springlevend, belangrijk en relevanter dan ooit.
De groep was afgelopen maart een van de finalisten tijdens de Keep an Eye International Jazz Award en mocht daar de prijs voor beste Coltrane arrangement op zijn naam schrijven.

20:30 – 21:15 –  Anna Serierse Quartet

Het Anna Serierse Quartet heeft elkaar ontmoet op het Conservatorium van Amsterdam. Deze groep jonge muzikanten spelen veel standards en is beïnvloed door vocalisten als Ella Fitzgerald, Blossom Dearie, Fay Claassen en Cyrille Aimee, maar ook door instrumentalisten als Peter Bernstein en Jesse van Ruller. Ze streven naar een transparante sound met moderne invloeden, maar nog steeds gegrond in de swing en bebop traditie. Sinds kort zijn ze ook begonnen met het spelen van eigen repertoire.

22:00 – 22:45 –  Casares Brothers Trio feat. Jasper Blom

Broers Lluc Casares Music en Joan Casares werden afgelopen september in het Conservatorium van Amsterdam herenigd en spelen sindsdien weer samen, zoals ze hun hele leven gedaan hebben. Ondanks het gebrek aan een genetische band, voelt Kimon Karoutzos, de bassist uit Griekenland, als een derde broer. Het trio won afgelopen maart de tweede prijs tijdens de Keep an Eye International Jazz Award 2017, waar bassist Kimon Karoutzos tevens de prijs voor beste CvA solist in ontvangst mocht nemen.
Voor deze gelegenheid speelt het trio samen met saxofonist Jasper Blom; één van de meest gevraagde en actieve saxofonisten in de Nederlandse scene. Samen werkt het kwartet aan een sterk repertoire waarmee ze deze zomer door heel Europeazullen spelen.

23:30 – 00:15 – Giovanni Agosti Trio

Pianist Giovanni Agosti en contrabassist Mauro Cottone spelen al ruim 3 jaar samen en speelden op verscheidene podia en in verschillende bands, waaronder hun eigen duo. Zij hebben een sterk en vloeiend samenspel ontwikkeld en ervaren daarnaast ook op persoonlijk vlak een bijzondere connectie. Naast deze strakke en gegronde basis heeft ook drummer Giacomo Camilletti zijn rol makkelijk gevonden. Hij draagt bij aan de muziek op een spontane frisse en immer inspirerende wijze.