Copia, Anubis e.a.

Copia,Anubise.a.

07 JUL 2018
Montis Goudsmit Directie Soul

Montis, Goudsmit & Directie

VR 01 OKT

AN AUSTRALIAN PROG INVASION is de eerste editie in een nieuwe reeks events, met de beste en breedste progressieve rock- en metalbands uit het buitenland.    

Elke editie worden er bands uit een ander land uitgenodigd in Poppodium Duycker, waarbij zij een gepokte en gemazelde verdedigingslinie tegenover zich krijgen; een Nederlandse prog selectie aan bands die de muzikale eer van ons land verdedigt. Wie komt met de beste polyritmes?

Copia

Hun optredens barsten altijd van de verpletterende gitaarriffs, polyritmische percussie, goed doordachte basgitaren en gruizige zang. Met een moderne maar tegelijkertijd ook herkenbare oldschool sound, is Copia in korte tijd uitgegroeid tot een band van wereldformatie. Ze toerden al vijf keer eerder door Europa. Deze vierkoppige band uit Melbourne is opgericht in 2013 en bestaat uit Andrew Bishop (zang), Glenn Parkinson (gitaar), Bobby Oblak (bas) en Chris Chapman (drums). Ze brachten onlangs het nummer ‘Karma’uit.

Anubis

Anubis begon in Sydney in 2004 als een schrijfpartnerschap tussen Robert James Moulding (zang/gitaar/bas) en David Eaton (keyboard). Later werd de band uitgebreid naar een prog rock sextet. In 2017 bracht Anubis hun vierde studioalbum uit, ‘The Second Hand’. Dit album heeft een stilistische diversiteit en een duister hart, maar ook een symfonisch progressief rockgeluid. Het album probeert de wereldwijde invloed van de media op degenen die het consumeren aan te pakken en beschrijft de politieke turbulentie en onrust die er heerst.

Transient State
Transient State is een moderne progressieve metalband die zich kenmerkt door hun song-gerichte, technische aanpak. Stevige 7 snarige gitaar riffs & complexe ritmes worden afgewisseld met toegankelijke catchy refreinen die zowel de liefhebbers van technische brute bands als de melodieuze progmetal liefhebbers kan bekoren.

De muziek laat zich muzikaal vergelijken met bands als Textures, Periphery & Monuments. Live brengt de band een zeer dynamische en energieke show mee waarin ze hun technische songmateriaal strak neerzetten zonder een visueel goede show uit het oog te verliezen.

Hillsphere
Elias Mayer bracht Hillsphere oorspronkelijk tot leven als zijn muzikale en persoonlijke uitlaatklep. De band benadert een breed spectrum wat veelal erkend wordt als een combinatie van progressieve rock en metal waarin enorm veel ruimte wordt gemaakt voor het emotionele en atmosferische aspect. Na een landelijke tour waarbij ze het podium deelden met bands als Pain of Salvation, Soul Secret en Vanden Plas werd het tijd om te focussen op nieuw werk.

Vele schrijfsessies en opnamesessies later was het dan eindelijk zover: op 28 mei werd ‘Florescence’ uitgebracht met een release-show in Sugarfactory als uitkomst. Nu gaan zij op 7 juli in Poppodium Duycker de strijd aan met Copia en Anubis tijdens An Australian Prog Invasion.

Tijdsschema

Transient State – 20:30 uur
Hillsphere – 21:15 uur
Anubis – 22:00 uur
Copia – 23:15 uur

De ticketverkoop voor de show van An Australian prog invasion gaat uitsluitend online via Ticketmaster. De servicekosten kunnen verschillen bij winkel- en telefonische verkoop.