Aziza Brahim

AzizaBrahim

04 APR 2019
Montis Goudsmit Directie Soul

Montis, Goudsmit & Directie

VR 01 OKT

Een majestueuze stem, soulvolle kritiek in haar teksten en meeslepende muziek. Het maakt van Aziza Brahim een hele bijzondere artiest.  

Aziza is geboren en opgegroeid in de Saharaanse vluchtelingenkampen langs de grens tussen Algerije en de Westelijke Sahara. Ze ontdekte al snel muziek als een manier om zichzelf te uiten en als afleiding van wat er allemaal om haar heen gebeurde. Deze heftige omstandigheden vormden een belangrijke invloed op haar muziek.

Ze vluchtte naar Cuba waar ze muziek wilde studeren, maar door de economische crisis in de jaren negentig kon ze daar haar universitaire opleiding niet afmaken. Ze keerde terug naar de Saharawi kampen in Algerije en begon te zingen en te spelen in verschillende muzikale ensembles. In 2000 verhuisde ze naar Spanje waar ze de eclectische band Gulili Mankoo oprichtte. Ze bracht de zelfgeproduceerde EP Mi Canto en het album Mabruk uit, wat erg goed werd ontvangen. De afgelopen jaren speelde Aziza op verschillende grote festivals en locaties, waaronder de Queen Elizabeth Hall in Londen.

En nu, na al haar omzwervingen over de wereld, deelt ze een stukje van haar ziel met jou, in Poppodium Duycker.

De online ticketverkoop voor de show van Aziza Brahim gaat uitsluitend via Ticketmaster. De servicekosten kunnen verschillen bij winkel- en telefonische verkoop.