Benjamin Fro
Tickets
Benjamin Fro"

BenjaminFro

VR 14 JUN

JaMiJa Folkfest XL

ZA 15 JUN

Cafe Live

DO 13 JUN

Benjamin Fro is een Amsterdamse singer-songrapper die op dansbare beats tekeergaat met geëngageerde teksten. Fro staat in de voorbereiding voor zijn show in de Melkweg op het podium bij Duycker. Zijn muzikale invloeden zijn o.a. Kendrick Lamar, Chance the Rapper en Noname maar zijn boodschap komt overeen met die van Bob Marley, Logic en Laurynn Hill. Zijn muziek brengt verschillende genres samen en is altijd groovy en dansbaar.  Samen met zijn liveband weet hij elke zaal wakker te schudden.

Benjamin Fro werd geboren in 1994 en deed in zijn jeugd al veel podiumervaring op met o.a. de band PLeaSe! Op 24 februari 2017 presenteert Benjamin Fro zijn eerste solo-album: Praten Over Leven en zet hij zichzelf voor het eerst op de kaart als solo-artiest. Er volgt een bewogen jaar met veel optredens, een song op een Poolse hit-cd, een viral filmpje van het gedicht ‘Minder Geert’, een nummer onder de documentaire ‘I Love My Muslim’  en meer dan 400k streams op Spotify. Op 8 februari presenteerde Fro in een uitverkocht Paradiso zijn 2e album: Behave. Het album staat bol van catchy hooks en behelst een kritische blik op de Nederlandse ‘normaal doen’ mentaliteit.

In 2019 vertelt Fro in verschillende delen het verhaal van een millennial in de grote stad die worstelt met identiteitscrises, hoge huurprijzen, liefde en de prestatiemaatschappij. Het eerste deel, genaamd ‘Everybody’, zal uitkomen op 29 maart. Het tweede deel ‘In The City’ zal in juni grootschalig worden uitgebracht.

Voorprogramma: Master Kin (later meer informatie)