Bettie Serveert

BettieServeert

20 OKT 2018

Funk That

ZA 22 FEB

Bettie Serveert, een feit sinds 1991, keert vanaf december terug op de Nederlandse podia. Met een nieuwe reeks shows door het hele land vervolgt de band hun succesvolle ‘Damaged Good’-tour, waarin 'De Betties' eerder dit jaar vele uitverkochte shows hebben gespeeld.

Bettie Serveert, wie kent ze niet. Niet alleen in Nederland word sinds 1991 hun repertoire goed ontvangen, ook Japanners, Amerikanen, Canadezen en Duitsers zijn wel bekend met ‘de Betties’. Al sinds het uitbrengen van hun debuutalbum Palomine toert de band de hele wereld over. 25 jaar later was daar het jubileumalbum Damaged Good.

‘Damaged Good’ werd eind vorig jaar in Nederland met lovende reacties ontvangen. Media zoals Musicmaker, Trouw en het Parool omschrijven Damaged Good zelfs als één van de beste albums die Bettie Serveert in hun 25-jarig bestaan heeft uitgebracht. Het album klinkt als een ‘groot verhaal’: Van korte liedjes die amper zestig seconden duren tot een compleet epos van acht minuten en alles ertussenin. Intens, ruig, teder en bovenal met veel vuur en passie. Een aantal liedjes zal zeker ook herinneringen oproepen aan de klassieker ‘Palomine’, het debuut waar het vijfentwintig jaar geleden allemaal mee begon.