Big Country

BigCountry

24 MRT 2019
Montis Goudsmit Directie Soul

Montis, Goudsmit & Directie

VR 01 OKT

In het kader van deze anniversary tour speelt Big Country een set waarin het album 'The Crossing' (met hits als 'Chance' en 'In A Big Country') integraal wordt vertolkt en aangevuld wordt met greatest hits zoals 'Look Away', 'The Teacher' en 'Wonderland'.

De Schotse rockband Big Country werd in 1981 opgericht door Stuart Adamson en Bruce Watson. Het virtuoze gitaarspel van het tweetal verkreeg al snel internationale bekendheid. Big Country scoort in 1983 hun eerste top 10 hit met het nummer ‘Fields of Fire’. Hetzelfde jaar wordt het debuut album ‘The Crossing’ genomineerd voor een Grammy Award. Big Country valt op door zijn legendarische live optredens. Mick Jagger noemt de band “One of the best opening bands we have had!”. Eind jaren ’90 wordt het echter stil rondom de band. In 2001 pleegt Stuart Adamson zelfmoord. Desondanks besluit de band in 2010 de draad weer op te pakken, met zanger/gitarist Simon Hough als nieuwe frontman.

Het laatste wapenfeit van de band is het in 2013 uitgebrachte ‘The Journey’, het eerste sinds 1999. Op dit moment is de band bezig met het schrijven van nieuw materiaal voor een nog uit te brengen album in 2019.