BLAAS!

BLAAS!

11 NOV 2017

Zomer Specials: Black Acid

DO 16 JUL
tip bij de buren

BLAAS!, het nieuwe festival klassieke muziek Haarlemmermeer, is er voor alle muzikale inwoners van Haarlemmermeer. Dit festival is gericht op kennismaken, deelnemen en vooral genieten van klassieke muziek voor jong en oud.

De mannen van het Amsterdam Brass Quintet zijn dit weekend onze ‘artists in residence’. Zij spelen bekende en onbekende klassieke parels. Dat doen ze op eigentijdse wijze samen met Friends. En in samenwerking met lokaal talent. Voor de allerkleinsten is er Zwier, een muzikale ode aan zwieren met de zweefmolen. Kortom een weekend om niet te missen!

Enthousiaste blazers gezocht!

Voor BLAAS! zoeken wij enthousiaste muzikanten met minimaal 1 jaar ervaring op koperen en houten blaasinstrumenten. Wil je meeblazen tijdens BLAAS!? Download en print dan het inschrijfformulier of haal er eentje op bij het Klant Contact Centrum in Het Cultuurgebouw.

Programma

Zaterdag 11 november

  • Om 10:00 en 11:15 uur de peutervoorstelling Zwier

In Zwier, een concert voor de allerkleinsten stap je met 5 muzikanten in een muzikale zweefmolen. De wervelende klanken tillen je op en draaien je rond. In de geborgenheid van een kring trekt een elegante wals aan je voorbij, golven sierlijke melodieën heen en weer en veranderen de muzikanten in een zoemende bromtol of een schurende draaideur…. Zwier is een luchtig spel van gulle klanken en bewegingen. Een muzikale ode aan zwieren.

  • Om 19:30 uur het magische familieconcert ‘De Tovenaarsleerling’

Op de tweede dag van het festival werken de artists in residence, het Amsterdam Brass Quintet samen met talenten en talentvolle blazers uit Haarlemmermeer aan een eenmalig en uniek familieconcert. Dit concert is geïnspireerd op het verhaal van de Tovenaarsleerling van componist Paul Dukas. Het resultaat is een magische voorstelling met muziek en verteltheater. Een unieke avond voor jong en oud om samen klassieke muziek te beleven.

BLAAS! wordt mede mogelijk gemaakt door De Wijnzaak Hoofddorp en het Prins Bernhard Cultuurfonds.