BLAAS!

BLAAS!

10 NOV 2017

Thirst Aid Kit Live

VR 03 JUL
tip bij de buren

BLAAS!, het nieuwe festival klassieke muziek Haarlemmermeer, is er voor alle muzikale inwoners van Haarlemmermeer. Dit festival is gericht op kennismaken, deelnemen en vooral genieten van klassieke muziek voor jong en oud.

De mannen van het Amsterdam Brass Quintet zijn dit weekend onze ‘artists in residence’. Zij spelen bekende en onbekende klassieke parels. Dat doen ze op eigentijdse wijze samen met Friends. En in samenwerking met lokaal talent. Voor de allerkleinsten is er Zwier, een muzikale ode aan zwieren met de zweefmolen. Kortom een weekend om niet te missen!

Enthousiaste blazers gezocht!

Voor BLAAS! zoeken wij enthousiaste muzikanten met minimaal 1 jaar ervaring op koperen en houten blaasinstrumenten. Wil je meeblazen tijdens BLAAS!? Download en print dan het inschrijfformulier of haal er eentje op bij het Klant Contact Centrum in Het Cultuurgebouw.

Programma

Vrijdag 10 november

  • Om 19:45 uur de inleiding over het concert door Erik Waerts
  • Om 20:30 uur het openingsconcert door het Amsterdam Brass Quintet & friends

Het uitdagende openingsconcert wordt gespeeld door het Amsterdam Brass Quintet. Zij hebben het Lipstick Duo uitgenodigd om samen met hen een spannend programma te spelen. Op een eigentijdse manier worden bekende en onbekende parels en juweeltjes uit de klassieke muziek ten gehore gebracht. Werken van Verdi, Bach, Gesualdo, Vivaldi, Saint- Saëns en modernere stukken komen voorbij. Waarbij het slagwerk en het koper het ene moment fluisteren en het andere schallen. Met een uniek slotstuk met vele Haarlemmermeerse blazers.

 

BLAAS! wordt mede mogelijk gemaakt door De Wijnzaak Hoofddorp en het Prins Bernhard Cultuurfonds.