Bloesemfestival

Bloesemfestival

30 APR 2017

Thirst Aid Kit Live

VR 03 JUL

Duycker en De Olmenhorst gaan samenwerken en op zondag 30 april is het eerste evenement wat uit deze samenwerking voortkomt een feit. Het landgoed in Lisserbroek is dan namelijk het decor van het Bloesemfestival. Het eerste evenement in een reeks van drie die aansluit op belangrijke fases in de cyclus van de fruitteelt: Het bloesemweekend, de zomerzon en het oogstfeest.

Het bloesemweekend is het moment waarop de duizenden appel- en perenbomen vol met bloesem staan. Dit is altijd een magisch moment, een mooie voorbode van alle appels en peren die in de herfst geplukt gaan worden. Een goede reden voor een heerlijk lentefestival voor het hele gezin. Cultuur, muziek en natuur worden hier met elkaar verbonden.

Tijdens het Bloesemfestival kun je als bezoeker niet alleen van de bloesem genieten, maar ook van heerlijke live muziek tijdens Bloesempop! Het muziek- en activiteitenprogramma vind je verspreid over het landgoed.

Live muziek

De artiesten die geprogrammeerd staan zijn zowel lokale als bekendere artiesten. De muziekstijlen die deze artiesten spelen vallen veelal binnen het genre folk en kenmerken zich qua geluid als ‘back to basic’. Maar er is ook jazz..

De artiesten die op komen treden zijn:

 • Samba Toure
  Samba is al vanaf jongs af aan geïnspireerd door artiest Farka Touré. Hij speelde in meerdere bands en kreeg uiteindelijk de kans om met Farka Touré mee op tour te gaan. Daar leerde hij om zijn eigen blues sound te ontdekken. Samba speelt een mix van Niger blues, traditionele Songhai geluiden met westerse invloeden. Daarnaast voegt hij elementen toe uit de cultuur van Mali, zijn geboorteland.
 • Okke Punt
  Okke Punt is een 23-jarige Singer-Songwriter. Opgroeiende in een huis waar muziek centraal staat kwam Okke al vroeg in aanraking met het luisteren naar en spelen van muziek. Na 3 jaar gedrumd te hebben kwam hij er achter dat hij iets mist. Hij pakt de gitaar op, begint liedjes te schrijven en wordt leadzanger van een bluesband. In die jaren van jammen in de lokale kroeg en hier en daar optreden met zijn band doen Okke zich realiseren dat dit is wat hij wil doen. Hij besluit toelating te doen voor de Pop-opleiding van het Conservatorium van Amsterdam en wordt op 17-jarige leeftijd toegelaten. Okke heeft meegedaan aan “De Beste Singer-Songwriter van Nederland” waarbij hij de finale heeft behaald en in een uitverkochte zaal in Paradiso stond.
 • Panville
  Panville speelt een mix van klezmer, gipsy swing, balkan repertoire en musette. Dit trio brengt hun geluid op viool, accordeon en contrabas. Ze spelen al verschillende jaren samen en maken tegenwoordig ook wel eens een uitstapje naar tango, Italiaanse filmmuziek en nummer uit het American songbook.
 • Fly Me To The Moon
  De bandleden van Fly Me To The Moon hebben allemaal veel ervaring in de muziekindustrie. Dit resulteert in een stralende band die door middel van melodieuze jazz-, soul en popcovers het publiek voorziet van heerlijke muziek. Hun roots liggen in leiden en Haarlemmermeer. Ze zorgen voor een relaxte sfeer waarbij men rustig een praatje kan maken en kan genieten van een drankje.
 • Janne Timmer
  Janne begon op het haar twaalfde al met liedjes schrijven. Ondertussen heeft ze zich ontwikkeld tot singer-songwriter en neemt ze het publiek mee in haar eigen wereld door verhalen te vertellen met haar muziek. Haar blues liedjes en mooie ballads hebben een emotionele zang met een rauw randje. Ondanks haar jonge leeftijd van 18 jaar heeft ze al veel bereikt en haar unieke geluid weten te vinden.
 • Meant2B
  Larissa en Iris vormen samen Meant2B. Twee vriendinnen die elkaar hebben ontmoet op een theatervooropleiding. Na het delen van vele autoritjes, het meezingen met de radio, samen muziek maken en samen lachen zijn ze verder gaan ontwikkelen en is er een goede vriendschap ontstaan. Deze twee vriendinnen hebben een liefde voor muziek en zullen dit aan het publiek laten horen.

Activiteiten

Naast muziek en natuur zijn er leuke activiteiten voor jong en oud. Zo is er de mogelijkheid om biologische specialiteiten van De Olmenhorst te proeven of bij een van de andere horeca gelegenheden te genieten van een hapje of een drankje. Het volledige programma van workshop en activiteiten:

 • Springkussen
 • Schminken
 • Tai Chi
 • Bloesem schilderen
 • Plantenkraam
 • Bloemen armband / haarkrans maken
 • Kaarsen maken
 • Armbandjes maken met zijdeklei
 • Handletteren op servies

De Olmenhorst

De Olmenhorst is een van de meest karakteristieke plekken van Haarlemmermeer, een landgoed waar al meer dan 130 jaar fruit geteeld wordt. Zij telen zowel appels als peren en dit alles doen zij geheel biologisch. Zij organiseren verschillende activiteiten door het jaar heen, bieden de mogelijkheid om zelf appels te plukken in september en oktober, hebben een winkel waar zij (biologische) producten verkopen en verschillende horeca gelegenheden.

Tickets – Winactie

Je kunt online kaarten voor dit evenement bestellen, onder de kaarthouders verloten we een adoptieboom en concertkaarten. Klik hier om deze kaart te bestellen. Het is niet verplicht om een kaart te hebben om het festival te betreden, als je geen kaart hebt kun je ook niet meedoen aan de winactie.

Locatie

De Olmenhorst bevindt zich aan de Lisserweg 481, 2165 AS Lisserbroek. Vanuit de directe omgeving prima per fiets of auto bereikbaar. Er is een groot en gratis parkeerterrein. Met het openbaar vervoer raden we onderstaande routes aan:

 • Bus 164 Sassenheim- Hoofddorp: halte Lisserweg. Nog ca. 1,5 kilometer lopen naar de entree van het landgoed.
 • Bus 162 Lisse – Nieuw Vennep station / Hoofddorp station: halte Bruidsbloemstraat. Nog ca. 700 meter lopen naar de entree van het landgoed.
 • Bussen 50/51 Haarlem CS – Leiden CS: halte Kanaalstraat. Nog 3 km te voet naar het landgoed.