Bob Wayne

BobWayne

22 JUN 2017
Re Boot Creates

Re-Boot Creates

ZA 31 JUL

Weet je nog? Singer-songwriter, verhalenverteller en reizende muzikant Bob Wayne verloor een weddenschap en moest een cover opnemen van een nummer wat zijn beste vriend uitgekozen had. Terwijl Bob van mening was dat zijn cover van “All About That Bass” zijn imago zou schaden, dacht zijn platenmaatschappij daar anders over. Zij boden hem een zak geld voor een album met alleen maar covers en Bob ging akkoord. Na zes albums met onvervalste outlaw country, gaat hij buiten zijn kader en maakt hij een full on biggest hits album met een aantal van de grootste hits: ‘Hits The Hits’.

Bob Wayne

“When I had the idea to record a cover album my first thoughts were Johnny Cash, Waylon Jennings, Willie Nelson, so my biggest influences in this kind of music”, says BOB WAYNE. “However, in the end, you cannot top Johnny Cash. Until now I had never really played any cover versions, not even live, simply because you cannot hit the mark of Johnny Cash. Whenever I play his songs it is never as good as the original.” Maar het waren Cash zijn succesvolle ‘American Recordings’ die Bob het idee gaven voor een cover album. Hij covert nummers van o.a. Soundgarden, Nine Inch Nails en Nick Cave.

Als je al een Bob Wayne believer was is zijn nieuwe album een fijne afwisseling. Mocht je Bob nog niet kennen, laat je dan meenemen op Bob’s biggest hit avontuur!

Crimson Inc

Het support van Bob Wayne wordt verzorgd door Crimson Inc. Een eerlijke americana band die muziek maken over tijdloze onderwerpen als liefde en vriendschap. Aan het roer staat Dikkie De Rooij. Door zijn achterover gekamde haar en schippersjasje leek hij als twee druppels water op de schurk van Suske en Wiske en kreeg daardoor de bijnaam Crimson. Verwacht vurige americana, country en bluesgrass geinspireerde muziek die je meenemen naar de vlaktes van Amerika.