Boomgaard festijn

Boomgaardfestijn

18 JUN 2017

Thirst Aid Kit Live

ZA 08 AUG

Op zondag 18 juni vieren we de overgang naar de Zomerzon, de tweede fase in de cyclus van de fruitteelt. Dit mooie moment vieren we op Landgoed De Olmenhorst in Lisserbroek. Maak je klaar voor: Boomgaard festijn. Een festival voor papa's & familie!

Wederom zal Landgoed De Olmenhorst in samenwerking met podium Duycker omgetoverd worden naar een waar festijn. Dit keer met wat extra aandacht voor alle lieve papa’s. Het is dan tenslotte Vaderdag en dat moet gevierd worden met live muziek,  een BBQ en leuke activiteiten voor de hele familie. Bekijk voor een sfeerimpressie van een voorgaand festival uit deze reeks de foto’s onderaan dit event.

Muziekprogramma

Even geen zin in een activiteit? Geen probleem! Net als tijdens het Bloesemfestival wordt er gezorgd voor live muziek van verschillende artiesten. Kunnen die papa’s ook nog eens een dansje wagen in de zomerzon. En daarna een lekker hapje van de BBQ met een biertje erbij. Natuurlijk zijn er ook weer biologische appel- en peren producten aanwezig, geproduceerd door Landgoed De Olmenhorst zelf. Er klinkt muziek over door de boomgaard tussen 15.45-16.30 uur en van 17.00-17.45 uur.

Water

Water is een band met een voorliefde voor country en folk muziek die in 2015 het levenslicht zag. Ondanks dat zij sterk verschillen in leeftijd overstijgt hun onderlinge band het zijn van bandleden, vaders, kennissen of oud-collega’s. Water is een coverband, en zij maken dus geen eigen nummers. Desalniettemin weten zij aan de nummers die zij door de covermolen halen een eigen sound mee te geven. Hun repertoire bestaat uit een mix van eigentijdse country en folk en échte klassiekers die elke country en folk liefhebber meer kan dromen. Tijdens hun optredens spat het plezier van de band af en dit weten zij over te brengen bij het publiek!

Activiteiten

Er staat een gevarieerd programma klaar voor alle bezoekers, dat een beetje extra speciaal is voor alle papa’s. Er is namelijk de mogelijkheid om alle papa’s terug de schoolbanken in te sturen met een echt biercollege van Gulpener! Bezoekers kunnen ook een bezoek brengen aan Papa’s Bazaar, een markt speciaal voor papa’s en familie. Voor de kinderen is er een Familieduycken programma aanwezig. Familieduycken is een terugkerend evenement van podium Duycker vol met leuke activiteiten en muziek voor families.

Papa’s Bazaar

Papa’s Bazaar is een markt speciaal voor papa’s en familie. De kraampjes zijn gevuld met van alles wat extra leuk is voor papa’s. De markt is er tijdens het hele Boomgaard festijn van 12:00 tot 18:00 uur.

Biercollege van Gulpener

Altijd al willen weten waarom we ooit bier zijn gaan drinken? Hoe het brouwproces werkt en waarom speciaalbier soms ruikt naar banaan? Kom dan naar het Gulpener Biercollege! Leer alles over bier en proef tijdens dit interactieve college vier smaakvolle bieren. Met het Gulpener Biercollege bieden wij je een totaalbeleving aan, zoals alleen de Vrije Brouwer dat kan doen. Tijdens dit interactieve college draait alles om proeven, testen, leren, weten en beleven. Voor het biercollege moeten van te voren kaarten gekocht worden. Er zijn verschillende begin tijden en verschillende tickets.

Kiiking 

Kiiking is een uitdagende sport waarbij men gebruikt maakt van een speciale schommel. Deze schommel heeft geen ketting of touw om het zitje op te hangen, maar stangen. Deze stangen zijn verstelbaar, net zoals de palen. Hierdoor is het mogelijk om de as van de schommel tot een maximale hoogte van 8 meter te zetten. Doordat er stangen worden gebruikt kun je met deze schommel volledig over de kop gaan. Bij kiiking is het dan ook de bedoeling om met een zo hoog mogelijke schommel volledig rond te draaien. Degene die met de hoogste schommel over de as draait, is de winnaar.

Ciderwinkel

Bij de Ciderwinkel kan je zien hoe echte appelcider gemaakt wordt en kan je proeven! Raoul van de Ciderwinkel legt hier alles uit over dit lekkere drankje. Aan de ciderproeverij en workshop zijn kosten verbonden.

Tattoos door MaskerMade

 

Imker

Er is een ware imker aanwezig tijdens het Boomgaardfestijn. Hier kan je een kijkje nemen in de wereld van bijen. Daarnaast zullen er verschillende spullen te verkrijgen zijn rond om bijen. Er zullen demonstraties plaats vinden over hoe kaarsen van bijenwas gegoten worden!

 

STOER! Vaderdag BBQ

Wat kunnen vaders goed en waar houden ze van? Barbecueën! Tijdens het Boomgaard festijn is het mogelijk om tussen 15.00 en 18.00 uur u uw BBQ en picknickmand op te halen. In de picknickmand zitten lekkere vlees- en visproducten en bijgerechten of een speciaal vegetarisch pakket, zorgvuldig samengesteld door de landgoed koks. Voor de kinderen is er een aangepast BBQ menu.Tijdens het barbecueën rijdt er een medewerker rond die u kan voorzien van diverse drankjes.

Kosten:€ 26,50 per persoon (incl. BTW); Kinderen: € 14,50 per persoon (incl. BTW). Alle drankjes dienen contant afgerekend te worden
Reserveren: Mail naar reserveren@olmenhorst.nl o.v.v. naam, telefoonnummer, aantal personen en leeftijden van de (eventuele) kinderen. Uw reservering wordt aan u bevestigd en definitief na ontvangst van uw betaling op de rekening van het landgoed.

Tickets

Bestel hier een gratis ticket voor het Boomgaard Festijn en maak kans op een Biologisch Bierpakket of twee vrijkaarten voor een evenement van podium Duycker naar keuze!