Bootcamp 8.0
Bootcamp 8.0"

Bootcamp8.0

ZO 11 AUG

Knock Out Comedy Crew

WO 25 SEP

CJ Ramone

DI 30 JUL

Zijn toneel, dans en zang de dingen waar jij warm voor draait? Ben je benieuwd hoe het er, achter de coulissen van een professionele theaterproductie, aan toe gaat en sta je te popelen om dat zelf mee te maken? Dan is Bootcamp precies iets voor jou.

Aan alweer de achtste editie van deze creatieve bootcamp, mag een selectie jongeren uit Atlanta (USA) en 30 jongeren uit Haarlemmermeer deelnemen. Tijdens deze bootcamp krijg je les in o.a. scenarioschrijven, ontwerpen en acteren. In enkele weken tijd creëer je samen met de andere deelnemers een eigen theaterstuk en voer je deze uit voor publiek.

Deze voorstelling op vrijdag 23 augustus wordt een verrassende mix van toneel, dans en zang waarin jij zelf de inhoud gaat bepalen. Je werkt aan deze voorstelling onder begeleiding van bevlogen docenten uit Nederland en Atlanta, USA. De Bootcamp in Nederland vindt dit jaar plaats van 11 augustus tot 23 augustus 2019 en is een samenwerking tussen Poppodium Duycker, Pier KDe Meerse en 7 Stages.

Meedoen?

Om voor deze bootcamp geselecteerd te worden, moet je jezelf eerst inschrijven voor De Grote Auditiedag van zondag 14 april. De winnaars van deze dag gaan door naar Bootcamp 8.0 en een aantal gelukkigen kunnen zelfs een scholarship winnen (t.w.v. 1200,- dollar) in Atlanta, USA*. In Atlanta mogen zij deelnemen aan het Youth Creates programma bij het Amerikaanse theatergezelschap 7 Stages van 24 juni t/m 28 juli 2019. Deelnemers die de scholarship naar Atlanta winnen doen ook mee aan Bootcamp in Nederland.

*Let op: vliegticket en deel van eigen onderhoud is voor eigen rekening.

Youth Creates programma
Het Amerikaanse theatergezelschap 7 Stages is een professionele non-profitorganisatie die zich toelegt op het betrekken van kunstenaars en publiek door te focussen op de sociale, politieke en spirituele waarde van hedendaagse cultuur. Zij organiseren al jaren Youth Creates, een intensief trainingsprogramma van 24 juni t/m 28 juli 2019 waar jongeren fulltime werken aan de productie van een complete podiumkunstenvoorstelling. Voor meer info over Youth Creates vind je hier.