Brooklyn Funk Essentials

BrooklynFunkEssentials

10 JUN 2017

Funk That

ZA 22 FEB

TAKE OFF Music Event (voorheen Meer Jazz) is de nieuwe naam voor een modern internationaal muziekevenement dat verder gaat dan alleen jazz, blues en geïmproviseerde muziek. Het Meer Jazz festival in een nieuw muzikaal jasje. De naam Meer Jazz blijft echter wel gehandhaafd voor de organisatie en voor de Meer Jazz Cafés en Meer Jazz Prijs.

Het evenement biedt een professioneel podium voor talentenbands uit de regio en goede amateurbigbands uit Europa. Een vertrekpunt en platform voor muzikaal talent van alle leeftijden. “Take off is een knipoog naar onze nationale luchthaven maar staat vooral voor vertrekpunt voor muzikaal talent”, aldus directeur Loet van der Lee. Het eerste Take Off Music Event is op vrijdag 9 en zaterdag 10 juni – met tot slot de traditionele oecumenische gospeldienst op zondag 11 juni.

Naast alle activiteiten op het gebied van talentenbands biedt het TAKE OFF Music Event een zestal topconcerten. Deze concerten zijn het hoofdprogramma van het evenement met aansprekende artiesten met internationale allure bedoeld voor een breed publiek. Ook zijn er optredens speciaal gericht op een jongere doelgroep. Een van de topconcerten vindt plaats in Duycker, dit concert wordt gegeven door niemand minder dan de Brooklyn Funk Essentials!

Brooklyn Funk Essentials

De Brooklyn Funk Essentials is een muziekcollectief die funk, jazz en hiphop mixt, ze bestaan uit dichters en muzikanten uit verschillende culturen. In 1993 zag de groep het levenslicht en het jaar daarop waren zij al niet meer weg te denken uit de New Yorkse clubscene. Zij zijn met hun eclectische funk de hele wereld overgegaan en hebben menig uitbundig publiek vermaakt. Zij blijven een mix van culturen en muzikale invloeden. Zoals ze het zelf zeggen ‘If it grooves, they wil funk it!’.

Festivalkaarten

Het is mogelijk om concerten van Take Off Music Event los te bezoeken, tickets zijn dan €15,-. Het is ook mogelijk om een dagticket voor drie concerten te kopen, die zijn €36,- of om een weekendticket te bestellen, zes concerten in twee dagen, die zijn €71,-.

Programma

Vrijdag 9 juni  2017
Schouwburg De Meerse Grote Zaal
20:00 – 21:15 uur
ZO! Gospel Choire & Shirma Rouse (of Berget Lewis)

Schouwburg De Meerse Kleine Zaal
21:30 – 22:45 uur
Mathilde Santing sings Joni Mitchell

Poppodium Duycker Grote Zaal
23:30 – 00:45 uur
Kraak & Smaak Live

Zaterdag 10 juni 2017
Schouwburg De Meerse Grote Zaal
19:30 – 20:45 uur
Glenn Miller Orchestra o.l.v. Wil Salden

Schouwburg De Meerse Grote Zaal
21:45 –  23:00 uur
Edsilia Rombley & all-female band

Poppodium Duycker Grote Zaal
23:15 – 00:30 uur
Brooklyn Funk Essentials

International Big Band Competition (IBBC)

Zaterdag 10 juni is de International Big Band Competition met 20 deelnemende orkesten uit heel Europa. Anders dan vorige jaren zal er op zaterdagavond ook een blaasorkestenavond plaatsvinden. Maximaal vijf Harmonie, FanFare en Brassbands krijgen de gelegenheid om in de Podiumzaal van Pier K Hoofddorp zichzelf te presenteren met een programma met swingelementen.