Café Akoestiek

CaféAkoestiek

21 DEC 2017

Duycker Americana: Simon Snel

DO 28 OKT

Een sfeervolle avond in het café waarbij bezoekers kunnen genieten van akoestische liveoptredens. De muziek wordt zonder elektrische bombast gespeeld, waardoor er een intiem huiskamereffect ontstaat. Deze keer hebben we een Nederlandstalige avond!

Peter van Reyen

Je hoort hem niet snel zeggen dat vroeger alles beter was, maar toch… Als je in de sixties de radio aanhad dan kwamen Neil, Bob, Sly, Aretha, Joni, David, Cat, Jimi, Al, Frank en al die helden en heldinnen voorbij. Laat hem die tijd maar koesteren. De radio was het wonder dat uitzicht bood op een wereld van muziek, van vervoering, van de magie van een pure popsong die de luisteraar even drie minuten het gevoel gaf dat de tijd stilstond. Dat niets anders was dan melodie en ritme. De tijd even stilzetten is het mooiste wat je kunt bereiken als muzikant. Peter doet nu alweer tien jaar als solo-artiest zijn best om zijn publiek mee te nemen naar deze beleving.

Stuifzand

Stuifzand brengt poëtische Nederlandstalige teksten op geraffineerde toonzettingen in de sfeer van folk/kleinkunst/Americana. Naast eigen materiaal zijn er ook covers, o.a. van Townes Van Zandt. Dit muzikale duo uit Heemstede heeft eerder samengewerkt in de Nederlandstalige band Ziroop die begin jaren ’90 op de Amsterdamse podia speelde. Jan is nooit opgehouden met musiceren, Marten nooit met teksten schrijven. Sinds 2015 zijn ze weer samen en komt de inspiratie vanzelf.

Rob Wtenweerde

Gewapend met eigenzinnige stem, fluwelen gitaar en rotsvast herhaalpedaal speelt Rob Wtenweerde het Nederlandstalige liedjesprogramma ‘Man Dienaar Zee’. Over een man die aan landrot lijdt. Over wolkenschapen en het hier en nu. Over dromen, dementie en het jammere einde van de wereld.

Cafe Acoustics is an atmospheric evening in the cafe where visitors can enjoy acoustic live performances. The music is played without electric bombast, which creates an intimate living room effect.

The line-up for Cafe Acoustics:

Peter van Reijen, Rob Wtenweerde and Stuifzand