Cafe Live

CafeLive

10 JAN 2019

Funk That

ZA 22 FEB
duyckercafé

Elke tweede donderdag van de maand treden lokale bands en solo artiesten op in een café setting. Deze editie een wel heel uitgebreide versie met DaGroove, Nicky Groen en Imke van Ooijen!

DaGroove
De oprichters van DaGroove draaien al een tijdje mee in de ‘cover scene’ van Nederland. Maar toch knaagde er iets. Tiander Turpijn (sax) zegt daarover: “Na ontelbare keren, kostte het steeds meer moeite om I Wish van Stevie Wonder te spelen met de volle energie die het publiek verdient.” Samen met Michel Ypma (bas) en Milan Ridderhof (drums) werd het fundament gelegd voor deze nieuwe band die het net even anders doet. Tjitske Houben (zang), Bart van Staveren (toetsen), Theo Kostlijk (trompet) en gitaartalent Yvette Terpstra kwamen erbij.

Nicky Groen
De Hoofddorpse Nicky Groen verbaasde afgelopen edities bij Schoolslag XL vriend en vijand met een dijk van een stem. Op 16 november werd zij daarom bekroond tot de winnares van deze wedstrijd! Waar ze een jaar geleden nog werd begeleid door een pianist of door een bandje, doet zij dit nu helemaal zelf. Ook bestaat het repertoire niet enkel meer uit covers, maar heeft Nicky inmiddels ook enkele eigen nummers geschreven.

Imke van Ooijen
Toen de programmeurs van Duycker Imke hoorde tijdens KSH Unplugged werden ze gelijk enthousiast. Haar mooie stem en eigen geschreven liedje bleven direct hangen en daarom was het tijd om haar snel binnen te halen. Haar muziek doet denken aan de jongen Taylor Swift en brengt een glimlach op je gezicht. Ideaal voor de donkere dagen toch?