Cafe Live XXL

CafeLiveXXL

30 NOV 2019

Uitvoering Senioren Rockkoor

DO 30 JAN
Pop/Rock, Folk/Americana

Elke tweede donderdag van de maand treden er lokale bands en solo artiesten op in het Duyckercafé tijdens Café Live. Voor één keer zetten wij dit concept in onze kleine zaal om groots een nieuw seizoen Café Live te vieren.

In deze XXL editie ontdek je niet één band, maar krijg je een meervoud aan bands en singer-songwriters te zien! En het mooiste van dit alles; het is helemaal gratis! De eerste twee namen zijn bekend.

Lake Michigan heeft de koers richting Americana scene gezet. Geïnspireerd door Zac Brown Band, Jason Isbell & Kacey Musgraves komen zij met een rugzak vol liedjes. De samenzang verrijkt de verhalende teksten die met volle overtuiging worden gebracht. Verwacht van de muziek een vintage sound met popelementen die live met veel speelplezier over wordt gebracht.

De nummers van Melle worden verpakt in een repertoire van eerlijke, kleine liedjes tot explosieve stukken. Van kleins af aan, schreef Melle zijn eigen nummers en ontdekte hij verschillende instrumenten zoals cello, ukelele, gitaar en piano. Zijn muzikale inspiraties variëren van acts als Ruben Hein en Tom Odell tot gevestigde namen zoals The Beatles, Queen en Coldplay.

Rattle Unit staat voor de songs van singer-songwriter Giovanni de Reus. De naam Rattle Unit staat geschreven in de eerste regel van zijn allereerste nummer. Zijn optreden, met zelfgemaakte instrumenten, samplers en percussie op gitaar ligt in lijn met artiesten als Eels, Gomez en Sparklehorse en is geïnspireerd door Neil Young, Bob Dylan en Tom Waits. Alternatieve pop gemixt met een vleugje LoFi en diepe persoonlijke teksten.

Saxolicious, een coverband uit Hoofddorp, maakt met 4 saxofonisten van iedere cover iets speciaals. Ze spelen zijn niet alleen covers van hedendaagse artiesten, Saxolicious gaat graag terug in de tijd met covers van bijvoorbeeld Stevie Wonder of Paul Simon.

Jurre van der Linden is singer-songwriter en winnaar van de Singer-Songwriter contest Gitaarlem. Naast zijn solo optredens is hij actief in het harmonische duo The Lyrical Twins uit Haarlem. Geïnspireerd door Simon and Garfunkel, Mumford and Sons en Johnny Cash speelt hij een combinatie van eigen muziek en covers.