CCC Inc.

CCCInc.

10 NOV 2017

Zomer Specials: Black Acid

DO 16 JUL

In 1967 werd de band CCC Inc. in Amsterdam opgericht door een stel vrienden, waarvan een deel later Doe Maar oprichtte. De Folk- en Americana formatie werd binnen de kortste keren succesvol en trekt volle zalen door het hele land. Al voor de tijd van Doe Maar wisten ze als geen ander hoe je een feest neerzet, C.C.C. Inc. was dan ook de enige Nederlandse band die op het hoofdpodium van het roemruchte Kralingen-festival mocht spelen.

Na succesvolle jaren met CCC Inc. begint Ernst Jansz de immens populaire band Doe Maar. Later sluit oud lid van CCC Inc, Joost Belinfante, daar ook bij aan.

50 jaar na de oprichting is het de hoogste tijd voor een reünie! Voor de band is het alsof de tijd geen vat op hen heeft gehad, en dat is niet zonder reden. Het zal een gedenkwaardige avond met enkele van de meeste gewaardeerde Nederlands musici op de planken van ons mooie podium.

Afsluiten in het Duyckercafé

Na afloop van het concert van CCC Inc. geeft de Ierse folk band JaMiJa XL een show in Duyckercafé. Deze show is een eerbetoon aan de gitarist van The Dublin Legends, Eamonn Campbell, die onlangs is overleden. JaMiJa XL sloot onlangs de show van The Dublin Legends af in Duycker. Toegang is gratis.

A couple of friends from Amsterdam established CCC Inc. in 1967, and to this day, they are one of the oldest Dutch bands still performing! Thanks to their unparalleled concerts and the decision to live together in a commune, this band quickly acquired cult status. From a farm in the Brabant area of Peel, they bombarded the entire country with their catchy mix of folk and Americana. Now, 50 years later, they are still at it and it almost feels as if time has not affected them at all.