Coming Out Film: Milk
gratis
Coming Out Film: Milk"

ComingOutFilm:Milk

WO 11 OKT

Café Akoestiek

DO 12 OKT

Coming Out Workshop

WO 11 OKT

Op 11 oktober wordt jaarlijks 'Coming Out Day' gevierd. Het Cultuurgebouw draagt graag bij aan deze dag door o.a. een vertoning van de film 'Milk'.

Milk is een Amerikaanse biografische dramafilm van regisseur Gus Van Sant uit 2008. Het verhaal is gebaseerd op het leven van Harvey Milk, de eerste verkozen politicus uit Californië die openlijk uitkwam voor zijn homoseksualiteit en later vermoord werd. Milk werd genomineerd voor acht Oscars, waarvan zowel die voor het scenario als die voor hoofdrolspeler Sean Penn daadwerkelijk werden gewonnen. Daarnaast werden er meer dan vijftig andere prijzen aan de film toegekend, waaronder een National Board of Review Award voor beste bijrol (Josh Brolin) en een Screen Actors Guild Award voor Penn.

Het verhaal

Het is het eind van de jaren ’70 wanneer de homoseksuele dertiger Harvey Milk (Sean Penn) zich in de Verenigde Staten staande probeert te houden. Dat valt hem niet altijd mee, want zijn geaardheid wordt in het openbaar algemeen veroordeeld. Aan de vooravond van Milks veertigste verjaardag ontmoet hij de achttien jaar jongere Scott Smith. Ze krijgen een relatie en verhuizen in 1972 samen naar Castro in San Francisco. Nog tijdens het binnenbrengen van hun spullen waarschuwt een man op straat Milk dat de winkeliersvereniging ze zal sluiten zodra hij probeert een winkel te openen, omdat hij walgt van Milk en Smiths openlijke liefde voor elkaar. Het dreigement maakt Milk niettemin alleen maar strijdbaar en hij gaat gewoon door met zijn plannen om een fotografiewinkel tot een succes te maken. Zijn zaak trekt vervolgens homoseksuele mannen die vanuit de wijde omtrek speciaal naar hem toe reizen. Milks zaak en bijbehorende statement wordt zo succesvol dat hij op zeker moment de macht krijgt om invloed uit te oefenen op omringende winkels. Milk vindt dat er iemand in het stadsbestuur dient te komen die strijdt voor gelijke rechten voor homoseksuelen, zoals er in het verleden ook mensen zijn opgestaan voor onder meer de rechten van de gekleurde bevolking. Hij zet daarop letterlijk een zeepkist op straat om luidkeels om te roepen dat hij zichzelf kandidaat stelt. Milks politieke ambities lopen in eerste instantie op niets uit omdat zijn tegenstanders elke keer meer stemmen binnenslepen. Hij geeft echter niet Uiteindelijk weet hij in 1977 verkozen te worden tot het San Francisco Board of Supervisors, als eerste openlijk homoseksuele man ooit in de Verenigde Staten.

Het evenement is gratis, maar aanmelden is verplicht. Reserveer hier.

Cookie

Wij maken gebruik van cookies om je website- bezoek 'slimmer' te maken en omwille van statistieken.

Door op 'OK' te klikken ga je hiermee akkoord.