Courbois-Somers-Courbois

Courbois-Somers-Courbois

29 NOV 2018

Uitvoering Senioren Rockkoor

DO 30 JAN

Courbois - Somers - Courbois is een zeldzaam trio: ze spelen niet vaak samen maar gaan dat deze avond wel doen. Het betreft een volledig instrumentaal concert. De stijl die zij brengen is feitelijk nieuw: er zijn veel jazz- en bluesbands die met een rockdrummer spelen. Hier is het andersom: twee rockmuzikanten met een jazzdrummer! Deze mannen zijn op hun plaats op poppodia, jazzfestivals en alles wat daar tussenin valt. Het is al een unieke concert die ook nog eens wordt opgenomen voor een exclusieve CD, maar nog unieker is de kans om 's middags een clinic te volgen van één van de drie heren. Drum, gitaar of basgitaar clinics van deze professionals? Lees verder voor meer informatie!  

Barend Courbios begon aanvankelijk, net als zijn vader, als drummer, maar ging al snel over op de bas. In Nederland speelde hij bij o.a. Vengeance en Fitzkin. Naast zijn huidige bezigheden bij de Duitse reus Blind Guardian maakt hij ook nog deel uit van de Michael Lee Firkins Band en Tank. In Vengeance kwam hij Timo Somers tegen, en zij sloten elkaar direct in de armen. als vrienden en als muzikanten. Barend speelt net zo makkelijk in een vol stadion (in Zuid-Amerika en Duitsland bijvoorbeeld, met Blind Guardian) als in de kroeg; hij vindt het allebei even leuk.

Timo Somers is genendrager van Vengeance-gitarist Jan Somers. Inmiddels is Timo buiten Nederland zijn vader ver voorbij gestreefd qua bekendheid; hij is frequent op tournee als gitarist van Delain in Azie, Amerika, Frankrijk en bijvoorbeeld Duitsland.

Pierre Courbois: met recht een levende legende. Wereldberoemde jazzdrummer, en zo bescheiden als mens. Hij slaagt er in om melodie op een ritme-instrument te spelen. In ons land is Pierre de onbetwiste meester in de onderschatte kunst van het spelen met brushes; hij stond aan de wieg van de freejazz in Nederland (en heel Europa!). Hij pioniert (nog steeds!) met grote graagte met crossovers als jazzrock en bluesrock en afwijkende maatsoorten, zoals de 5/4 maat.

Barend Courbois / Timo Somers en Pierrie Courbois zijn deze middag van 15:00 tot 17:00 uur aanwezig in onze kleine zaal voor gratis clinics.
Wil je die kans niet voorbij laten gaan? Zet 29 november nu vast!