Dave Warmerdam Band

DaveWarmerdamBand

05 OKT 2018

Zomer Specials: Black Acid

DO 16 JUL

De Dave Warmerdam Band wordt gevormd door 7 jonge muzikanten die een voorliefde hebben voor blues en jazz en hier ook graag hun eigen draai aan geven. De 18 jarige Dave Warmerdam stelde zijn eigen band samen.

Het lukt deze band moeiteloos verschillende stijlen en sferen te combineren tot een sound die ook een jonger publiek aanspreekt. De huidige show van de band is een reis door de tijd van blues en jazz. Respect voor hoe het was maar ook ruimte voor vernieuwing en eigen interpretatie. Deze band is een must voor de liefhebber van blues, jazz en fusion.

Samen met blueszanger Robbert Fossen won Dave de Dutch Blues Challenge. Met bassist Lars Hoogland speelde hij al eerder in een band. Bij Codarts in Rotterdam vond hij gitarist, Anne-Luke van As. Ook saxofonist Daan Roosenbrand en drummer Rick van de Voort volgen dezelfde opleiding als Dave. Sonny Ray van den Berg tenslotte voegt met zijn weergaloze gitaarsolo’s een extra dimensie toe aan de band. Onlangs voegde Janne Timmer zich bij de band als zangeres.

Eind december 2017 bracht de band een eerste CD uit: “A Tribute To The Masters Of The Blues”.