Dean Brown Groove Warriors
Tickets
Dean Brown Groove Warriors

DeanBrownGrooveWarriors

ZO 10 APR

Frisse Duyck: Nevin e.a.

DO 14 APR
Matt Bianco Funk Jazz

Matt Bianco

ZA 09 APR
Blues/Jazz, Soul/R&B/Funk

Voor Dean Brown Groove Warriors maak je je op voor een avond vol instrumentale groovy hoogstandjes. Vier artiesten die, aantoonbaar en wereldwijd, behoren tot ‘crème de la crème’ binnen de genres jazz, funk, latin en fusion! Dean Brown voert deze band aan als gitarist. Naast hem niemand minder dan drummer Dennis Chambers, saxofonist Eric Marienthal en bassist Victor Wooten.

Dean Brown overschrijdt grenzen omdat hij rock, jazz, funk en latin combineert in vrolijke, soulvolle, dynamische en intense nummers. Hij staat in de jazz en fusion scene bekend om zijn virtuoze gitaarwerk en zijn gepassioneerde melodieuze solo’s. Al meer dan 40 jaar treedt hij op en neemt hij samen met legendarische artiesten als o.a. Marcus Miller, The Brecker Brothers, Billy Cobham, David Sanborn en nog veel meer anderen.

Dennis Chambers heeft een krachtige stijl die technisch vaardig is en ook erg muzikaal en groove georiënteerd. Hij speelt in een grote verscheidenheid van muzikale genres, maar is misschien het meest bekend om zijn jazz-fusion, funk, en latin. De Amerikaanse drummer heeft opgenomen én opgetreden met o.a. John Scofield, Santana, John McLaughlin, Victor Wooten en vele anderen.

Eric Marienthal werd, als student al, onderscheiden met de Berklee Distinguished Alumnus Award. Sindsdien trad hij op in minstens 75 landen, nam 14 solo cd’s op en speelde mee op honderden platen, films, televisie shows en commercials. Als saxofonist won hij diverse Grammy Awards en trad op met artiesten als Elton John, Barbara Streisand, Billy Joel, Stevie Wonder, Chick Corea, Olivia Newton-John, en vele anderen.

Victor Wooten leerde muziek maken toen hij twee was. Hij trad op in nachtclubs en theaters als bassist toen hij vijf was. Op zijn zesde ging hij op tournee om shows te openen voor de legendarische soulartiest Curtis Mayfield. Voordat hij zijn middelbare school afrondde hadden hij en zijn broers het podium gedeeld met artiesten als Stephanie Mills, War, Ramsey Lewis, Frankie Beverly and Maze, Dexter Wansel, en The Temptations. Hij is vijfvoudig Grammy-winnaar en werd in 2011 door Rolling Stone Magazine uitgeroepen tot één van de tien beste bassisten aller tijden uitgeroepen.