Debat over landelijke verkiezingen

Debatoverlandelijkeverkiezingen

13 MRT 2017

Thirst Aid Kit Live

VR 03 JUL

Praat mee over de toekomst van Nederland tijdens het debat over de landelijke verkiezingen. Kom maandag 13 maart a.s. naar Het Cultuurgebouw aan het Raadhuisplein in Hoofddorp en debatteer met lokale politici over onderwerpen die ons allemaal aangaan onder leiding van Frénk van der Linden.

Het debat wordt geleid door Frénk van der Linden, freelance journalist en bekend van De Wereld Draait Door. Frénk werkt voor NTR-radio, KRO/NCRV televisie en de Volkskrant en hij heeft diverse boeken uitgebracht met interviews met o.a. Freddy Heineken en Frits Bolkenstein. We heten je vanaf 20:00 uur van harte welkom. Het debat begint om 20:15 uur en is rond 22:30 uur afgelopen.

Deelname lokale politici

We hebben de fractievoorzitters Nicole Mulder (Groen Links), Henk Kuipers (VVD), Joost Koomen (D66), Chris Vonk (PvdA), Paul Meijer (Forza) en Mariette Sedee (CDA) gevraagd naar hun ideeën over de toekomst van Nederland. Zij gaan met elkaar en met jou, in de vorm van ‘het Lagerhuis’, in debat over economie, milieu, onderwijs, gezondheidszorg, het vluchtelingenvraagstuk en cultuur.

Kom ook, laat je mening horen en luister naar die van anderen! De grote zaal van Duycker wordt omgebouwd tot een echt ‘Lagerhuis’ op maandag 13 maart. Verder is er ook muziek van Combo Paul Beugels, je krijgt koffie, thee en een lekkere snack (de bar is de hele avond open). Kortom, een avond die je niet mag missen wanneer de toekomst van Nederland je aangaat.

Kaarten kosten €7,50, maar jongeren tot 18 jaar betalen slechts €2,50.

Programma

20:00-20:15 uur Ontvangst
20:15-20:30 uur Welkom door Frénk van der Linden
20:30-21:15 uur Fractievoorzitters van diverse partijen geven hun standpunt m.b.t. een bepaald vraagstuk waarna men vervolgens in debat gaat met de zaal

  • Nicole Mulder van Groen Links over milieu
  • Henk Kuipers van de VVD over economie
  • Joost Koomen van D66 over onderwijs

21:15-21:45 uur Pauze met muzikale omlijsting van Combo Paul Beugels
21:45-22:30 uur Fractievoorzitters van diverse partijen geven hun standpunt m.b.t. een bepaald vraagstuk waarna men vervolgens in debat gaat met de zaal

  • Chris Vonk van PvdA over gezondheidszorg
  • Paul Meijer van Forza over het vluchtelingenvraagstuk
  • Mariette Sedee van het CDA over cultuur

22:30-23:00 uur Napraten en Muziek