Def P – 30xPi Tour

DefP30xPiTour

26 NOV 2016

Uitvoering Senioren Rockkoor

DO 30 JAN

Schrijver, schilder en oldschool Amsterdamse hiphoppionier Def P zit binnenkort dertig jaar in het vak en hij gaat nog lang niet met pensioen! In de jaren negentig was frontman Def P en zijn Osdorp Posse en enorm succes en de groep stonden aan de basis van de doorbraak van de Nederlandse hiphop. Om zijn dertigjarig jubileum te vieren kondigt Def P voor 2016 een tour met dikke special guests, zoals Das de Rijmmaniak, en een nieuw solo-album aan onder de titel ‘30xPi’. Tijdens de tour wordt Def P bijgestaan door muzikale hiphop vrienden. Kortom, een show voor de echte (oldschool) hiphopliefhebber!

Def P neemt een heel arsenaal aan dikke support acts mee!

Special Guest: Mr Funke (Lords Of The Underground)

Mr. Funke komt onze Nederlandse hiphop legende Def-P versterken tijdens de 30xPI tour van ‘Ondergronds Verbond’. Hij is bekend geworden met de hiphop groep ‘Lords of the Underground’, afkomstig uit New Jersey.

Lords of the Underground is ontstaan toen Mr. Funke, DJ lord jazz en DoItAll elkaar leerden kennen op Shaw University. In 1993 werd hun eertse album uitgebracht. Dit album heet ‘Here come the lords’ en werd gelijk goed ontvangen, mede dankzij hun megahit ‘Chief rocka’. Dit nummer is vandaag de dag volgens velen nog steeds het beste en bekendste nummer dat Lords of the underground heeft uitgebracht.

Na 2007 heeft deze formatie geen nieuwe muziek meer uitgebracht. Alle drie zijn ze een andere kant opgegaan, maar bij alle drie de artiesten is het qua sound duidelijk dat ze deel uitgemaakt hebben van Lords of the Underground.

Spinal

Spinal is bekend van de rapformatie Nul7Negen en zijn samenwerking met Steen in ‘Kadaverrap’. Hij staat vooral bekend om zijn harde, zwartgallige, poëtische, en emotionele rapstijl die ook als kunstzinnig te beschrijven is, donker en grauw. Vanaf 2001 treedt hij met Nul7negen op door heel het land en vanaf 2008 samen met Steen door heel Nederland en België. In januari dit jaar bracht hij zijn debuutalbum uit ‘Verloren Zaad’.

Engel & Just

Het duo maakt dat waar hun hart ligt: rauwe boombap hiphop waarbij samples, scratches en rapflows de muziek bepalen. Maar het zijn ook meer muzikale raptracks, die gedefinieerd worden door melodie, inhoudelijke teksten, zang en instrumenten. De afgelopen twee jaar werkten Engel & Just aan ‘Liefdewerk Oud Papier’, het derde album dat in september 2015 verscheen. Het album is een combinatie van boombap hiphop en muzikale hiphopliedjes waarbij de liefde voor muziek centraal staat.

Mc Gyver & Rickz

De afgelopen jaren zijn geen stille vaarwateren geweest voor McGyver. Zo bracht hij het album ‘Monarchivaris’ uit, trad hij voor de Koning en Koningin in Almere én had hij een mini-tour in China. Na het succesvolle ontvangst van zijn Nederlandstalige EP ‘SFDC’  is een nieuwe EP weer in de maak met zijn vaste maat Rickz. Rickz, Mc Hyver en DJ Picky brengen als drietal rauwe rap en keiharde beats. Door HIJS is Rickz omschreven als “het Nederlandse equivalent van Joey Bada$$”.

Casto

Casto`s raps staan bekend om zijn mix van humor en harde battleteksten, maar ook serieuze onderwerpen schuwt hij niet.De meest variërende thema`s worden in zijn teksten behandeld – van prettig gestoorde teksten over gekkenhuizen, ruimtetrips en horrorverhalen tot en met maatschappelijk politieke kwesties – en dat onder begeleiding van stevige funky hiphop-beats die je basspeakers verwennen.

In Overvloed

In Overvloed is een rap duo dat zich diverse Nederlandstalige hiphop en rapstijlen eigen heeft gemaakt. Deze formatie bestaat uit Martijn Drieman alias Roodbaard van voormalig OK (Ouderkerk Kaffers) en Xander Nordmann alias Switchbeats.

Host: Jason

Ondergronds Verbond

Ondergronds Verbond staat voor hiphop van Nederlandse bodem. Alle elementen van de hiphop cultuur zijn vertegenwoordigd: rap, turntablism, breakdance en graffiti. Het doel achter de evenementen en festivals van Ondergronds Verbond is Nederlandse hiphop te promoten en beginnende groepen en kans te geven tussen de gevestigde namen. Hierbij richten zij zich zowel op regionaal als internationaal talent.