Rauwe Vrouwen

RauweVrouwen

09 MRT 2018

Vinyl Night

ZA 07 DEC

Kaarten voor 'Rauwe Vrouwen' zijn nu in de verkoop!

Een echte powervrouw heeft een podium nodig en hier staat ze dan ook regelmatig. Powervrouw Dilana komt opnieuw naar Duycker om de pannen van het dak te blazen. De zaal wordt opgewarmd door Venhill en Madelon Jansen.

Dilana

De sound van Dilana doet je denken aan de jaren ’90 waarin powervrouwen als 4 Non Blondes, Beth Hart en Alanis Morissette de dienst uitmaakten. Ze heeft twee Top 40-hits op haar naam staan en is ook ver buiten de Nederlandse grenzen bekend. De van oorsprong Zuid Afrikaanse zangeres Dilana reist de wereld over voor haar muziek en is inmiddels neergestreken in Nederland voor de liefde.

Dilana heeft opgetreden met rockhelden als Tommy Lee en Mick Mars (Mötley Crüe , Dave Navarro (Jane’s Addiction, Red Hot Chili Peppers) en Gilby Clark (Guns N’ Roses), daarnaast opende ze show voor Aerosmith.

Venhill

SLEAZY GRUNGE_ROCK PSYCH(O)PUNK
De vier jonge honden van VENHILL hebben de drang om alles met een glimlach kapot te maken. Vuige grunge-riffs, manische uithalen en raggende punk-beats worden omgeven door een trippende waas van chaos, fuzz en psycho. Jaro toont meedogenloos het achterste van haar strot waarmee ze je meeneemt naar jouw grootste levensvragen, hardste kwellingen en diepste verlangens. Songs worden keihard alle kanten op geschopt om vervolgens op verrassende manier weer thuis te komen. Psychedelische uitstapjes met melancholische melodieën worden afgestraft met rauwe refreinen gemaakt om keihard mee te schreeuwen. De psycho-liefdesbaby van Soundgarden en John Coffey of Retro-Nirvana meets QOTSA on acid. Hoe je het ook noemt: VENHILL ragt, spuugt, duwt en trekt alle kanten op zonder focus te verliezen.

Twee jaar aankloten en zoveel mogelijk spelen heeft de eigen smoel van de band gevormd, een smoel die zich beschrijft als Grunge-Rock Psych-Punk. Na onder andere een uitverkochte release show in Gebr. De Nobel en een support voor Navarone is VENHILL hongerig naar meer.

Madelon Jansen

Madelon en Daniel, zangeres en gitarist van de band Lucky 13, zullen de avond openen. Het speelse gitaarspel van Daniel gecombineerd met het zanggeluid van Madelon, dat af en toe een rauw randje heeft, zal zorgen voor plezier voor het oor. Ze spelen veelal bekende nummers met hier en daar een verrassende en grappig twist!

Na afloop speelt Dyonic in het café een aftershow! Ook Dyonic heeft een Rauwe Vrouw als middelpunt. Dus kom vooral nog even een drankje drinken onder het genot van nog wat meer vrouwelijke power!

 

True power women need a serious music platform. Dilana, one of those power women, is returning to Duycker to blow the roof off. Dilana’s sound is reminiscent of the ’90s, when strong female artists such as 4 Non Blondes, Beth Hart and Alanis Morissette ruled the roost.