DJ Dano Solo

DJDanoSolo

19 NOV 2016

Duycker Americana: Simon Snel

DO 28 OKT

Dano… één van de grondleggers van de hardcore scene, lid van The Dreamteam en vier keer achter elkaar verkozen als beste hardcore DJ. Een DJ met een bizarre historie, blijkt ook wel uit zijn biografie “Wat De Fok, Ouwe”, die is uitgebracht door Mary Go Wild. Tijdens de set die hij deze avond gaat draaien komen tracks van acid naar techno, classics en early voorbij. Op zaterdag 19 november komt Dano solo naar Duycker, voor een muzikale all-nighter door zijn spraakmakende leven!

DJ Dano begon rond 1984 als diskjockey bij een piratenzender. Daarnaast deed hij journalistiek werk voor het Nieuws van de Dag, onderdeel van de Telegraaf. Na het schrijven van een artikel over de bekende housediscotheek RoXY aan het einde van de jaren 80 besluit hij deze muziekstijl zelf te gaan draaien. Leeflang geldt daarna als een van de pioniers van de gabbermuziek. Hij produceert onder meer platen voor het Mokumlabel en maakt remixes voor andere dj’s. Samen met collega’s dj’s Buzz Fuzz, Gizmo en The Prophet richt hij het collectief The Dreamteam. Hiermee treden ze op grote dancefeesten als Thunderdome en Mysteryland op. In deze periode wordt de gabberhouse een landelijke hype en werkt Leeflang veel voor ID&T.

In 1996 maakt Leeflang deel uit van de groep De Spooksprekers, samen twee dichters en Def P van de rapgroep Osdorp Posse. De groep brengt een cd uit en treedt op tijdens Het Crossing Borderfestival en Lowlands.

Rond 1998 richt Leeflang zich op de technomuziek, nadat de hype rond de gabbermuziek is overgegaan. In de jaren 2000 produceert hij ook trance onder de pseudoniemen Satcom en Solar #7. Nadat de gabberhouse in 2004 weer opleeft maakt hij samen met de andere oud-leden van The Dreamteam weer een compilatie-cd. In 2006 schreef hij de titelsong voor de documentaire God is my DJ over Duncan Stutterheim, de succesvolle oprichter van ID&T.

Martijn Klaver

We vinden het erg tof om te mogen aankondigen dat Martijn Klaver tijdens de show van Dano live komt drummen.

After

Voor de mensen die langer door willen is er ook een afterparty! Van drie tot vijf staan er nog twee DJ’s op de planning die door knallen met de lekkerste early hardcore hits.

Deze DJ’s zijn:
03:00 – 04:00 Brunoxide
04:00 – 05:00 Jansen