Dutch Roots and Blues tour

DutchRootsandBluestour

26 NOV 2017

Zomer Specials: Black Acid

DO 16 JUL

Zeven van de beste roots & blues bands van Nederland slaan de handen ineen en gaan vanaf dit najaar gezamenlijk langs de grotere zalen voor een serie indoor festivals onder de naam Dutch Roots and Blues Tour.

De deelnemende bands zijn:

Rootbag, Dynamite Blues Band, Detonics, The Damned and Dirty, LaBomba, Hans La Faille’s Bromance en Paardekooper.
Daarmee staat een groot deel van het beste dat Nederland te bieden heeft samen in de deelnemende zalen. En dat is tot nu toe nog nooit gedaan.

Rootbag

Rootbag bestond ooit uit de drie bandleden Richard, Dick en Jeroen. Door veel ongeluk onderweg is daar nu alleen Richard van over samen met zijn twee nieuwe bandleden Jody en Roelof. Rootbag is een mix van sexy grooves, R&B en blues uit Mississippi Delta. In 2014 kwam hun CD uit waarmee ze de ‘Blues CD of 2014’ wonnen en in het najaar van 2017 komt de nieuwe CD uit waar deze mannen maar al te graag wat nummers van laten horen.

Dynamite Blues Band

Dynamite Blues Band, voormalig de band Big Blind, brachten in 2016 hun tweede album uit. Al vanaf het begin krijgt deze band veel aandacht in de media. Zo speelde ze bij 3FM en in “De Wereld Draait Door”. Ze zorgen voor veel energie en plezier tijdens hun shows, dus doe je dansschoenen aan!

Detonics

Bij de Detonics is stil staan geen optie. Ze spelen ’50’s West Coast Blues’ en zorgen voor veel beweging in de zaal. Ze spelen met creativiteit, lef en explosie tijdens hun optredens. In 2016 werden de Detonics winnaar van de Dutch Blues Challenge. In 2017 werden zij halve finalist op de International Blues Challenge in Memphis/USA en dit jaar vertegenwoordigen zij Nederland op de European Blues Challenge.

The Damned and Dirty

Ze rocken, ze brullen en ze schreeuwen. De stemmen van The Damned and Dirty gaan recht door je heen. Dit duo schrijft, produceert en neemt hun eigen muziek op. Dit doe ze zeker met succes. Ze hebben sinds 2012 drie albums op hun naam staan, waarvan er een is bekroond met “Best Blues Album” van Nederland.

LaBomba

Deze vierkoppige band is een mix van Nederlandse en Amerikaanse afkomst. Ze spelen veel op festivals en in grote zalen. LaBomba laat zich beïnvloeden door muziek van Gary Moore, Hendrikx, Triggerfinger en meer. Ze komen in 2017 met hun eerste opname. Verwacht stampvoetende grooves tijdens de show van LaBomba

Hans La Faille’s Bromance

Met een verleden als drummer in o.a. Sweet D’Buster en Cuby & The Blizzards was Hans een van de meest toonaangevende bluesdrummers in Nederland. Nu heeft hij een band met veel soul om zich heen verzameld voor een portie strakke R&B.

Paardekooper

Bas Paardekooper is geboren voor de blues muziek. Al vanaf jongs af aan is hij geïnspireerd door Jimi Hendrix. Het duurde wat jaren en verschillende bands voor de band Paardekoper gevormd werd. Nu schrijft Bas samen met zijn band eigen muziek die ze de bezoekers van Dutch Roots and Blues tour graag willen laten horen.

Gratis CD bij VVK kaart

De deelnemende bands hebben besloten om allemaal een bijzondere track aan te leveren voor een speciale, gelimiteerde CD. Iedereen die een kaartje koopt voor een van de Dutch Roots and Blues Tour concerten ontvangt na het optreden een exemplaar van deze CD gratis! Deze gratis CD krijg je alleen bij de voorverkoopkaarten.

De kaartprijs is in de voorverkoop €22,-, dit is inclusief €2,- servicekosten.

Seven of the best roots & blues bands of the Netherlands have joined forces and will, together, tour the larger halls this autumn for a series of indoor festivals under the name Dutch Roots and Blues Tour. The line up: Rootbag, Dynamite Blues Band, Detonics, The Damned and Dirty, LaBomba, Little Steve & The Big Beat and Paardekooper.