Dutch X-ing

DutchX-ing

02 SEP 2021

DOORZOMEREN: Proeverij Bier & Spijs

VR 19 AUG
Blues/Jazz

Gitaarvirtuoos Twan van Gerven speelt samen met zijn band het programma: Not The Harvey Weinstein Orchestra. De band bestaat naast Twan van Gerven uit niemand minder dan Maarten Poirters, Marre de Graaff, Roel Hazendonk, Stormvogel en Remko Smid. Maak je op voor een avond progressieve jazz van Dutch X-ing.

Dutch X-ing is als het ware In Residence bij Duycker dus het eindresultaat is onbekend. Waar de bezoeker zeker van kan zijn is een avondvullend programma vol avant-garde jazz met vlammend gitaarspel, creatieve composities en elektronische improvisaties. 3voor12 journalist Maarten de Waal omschrijft dit project als eentje “waarin zappaëske gekte de boventoon voert”.

Gitarist en componist Twan van Gerven (1969) begon zijn muzikale carrière begin jaren ’90. Als bandleider, componist en gitaarvirtuoos van de cross over funkband The Tree Funk Concept. Bij het grote publiek werd Van Gerven vooral bekend als gitarist van de reggaeformatie BEEF!. Hij is onderscheiden met een Zilveren Harp in 2002. Het Duiveltje voor Beste Gitarist van Nederland in 2004. En hij ontving nominaties in de categorieën: Beste pop/rock gitarist Benelux en Beste jazz, fusion, world gitarist Benelux