Duyck in het Fort Film: Cadillac Records

DuyckinhetFortFilm:CadillacRecords

29 AUG 2020
Music Jam Duyckercafé

Music Jam XL

VR 02 DEC
Blues/Jazz
op locatie

Wegens weersomstandigheden, de combinatie van regen en wind, zijn wij helaas genoodzaakt om dit event te annuleren. Ticketkopers worden per e-mail op de hoogte gebracht over restitutie van gemaakte kosten. 

Het laatste weekend van augustus is het tijd voor Duyck in het Fort. Een minifestival in Haarlemmermeer. Gedurende drie dagen organiseren we verschillende events vanaf deze prachtige monumentale plek in Hoofddorp. Op zaterdag 29 augustus kun je in de eenmalige openluchtbioscoop plaatsnemen om je onder te dompelen in de geschiedenis van de blues!

Cadillac Records, geschreven en geregisseerd door Darnell Martin, gaat over de opkomst en ondergang van het in de jaren vijftig opgerichte platenlabel Chess Records. Wanneer de joodse clubeigenaar Leonard Chess (Adrien Brody) en de pas in het grote Chicago gearriveerde plantagearbeider en muzikaal talent Muddy Waters (Jeffrey Wright) hun krachten besluiten te bundelen, is dit het begin van het legendarische blueslabel Chess Records. In het vervolg van de jaren ’40 en ’50 maken zij van de blues een populaire muziekstroming die met de komst van artiesten als Howlin’ Wolf, Chuck Berry (Mos Def) en Etta James (Beyoncé Knowles) zelfs ras overschrijdend wordt.

Naast de film is het historische forteiland publiek toegankelijk als stadspark, is er voorafgaand aan de film een rondleiding te boeken via info@fortvanhoofdorp.nl en wordt een ijsje, frietje of drankje verzorgt door het restaurant Vis aan de Linie. Duyck in het Fort is een samenwerking met Stichting Fort van Hoofddorp en Vis aan de Linie.