Duyck in het Fort: De Songwriters

DuyckinhetFort:DeSongwriters

28 AUG 2020

Rootscafé: Johnny en de Surfers

DO 08 DEC
Pop/Rock, Folk/Americana
op locatie

Het laatste weekend van augustus is het tijd voor Duyck in het Fort. Een minifestival in Haarlemmermeer. Gedurende drie dagen organiseren we verschillende events vanaf deze prachtige monumentale plek in Hoofddorp. Op vrijdag 28 augustus is het singer-songwriteravond. Een openluchtconcert met Tim Akkerman, Kevin Stunnenberg en KY.

Tim Akkerman is voor velen vooral bekend als ex-frontman van de beroemde Haagse band DI-RECT. Wie zijn nieuwe plaat Lions Don’t Cry hoort, meent waarschijnlijk dat hij terug is naar waar hij begon: het is een rockplaat van jewelste die doet denken aan zijn tijd als frontman van Di-rect. Maar als je goed luistert vermengt hij zijn liefde voor Amerikaanse Rock in tien nummers die recht uit het hart kwamen.

De afgelopen jaren werkte Kevin Stunnenberg onder de radar aan een heleboel kleine, gevoelige liedjes, waarmee hij nu solo zijn muzikantenbestaan voortzet onder eigen naam. Na tien jaar toeren door Europa, spelen op festivals als Lowlands en Pinkpop en een uitverkochte, laatste show in de grote zaal van Paradiso begin 2019, slaat de oud frontman en gitarist van rockband Birth Of Joy een hele andere weg in.

KY. vertaalt de gevoelens van een doorsnee millennial naar sfeervolle, emotionele songs. Zijn unieke, rauwe stem en meeslepende muziek geven je zowel een gevoel van melancholie als euforie. Denk hierbij aan Ben Howard en James Bay. Zijn single ‘Seaside’ werd gereleased in een uitverkocht Cinetol, waarna airplay op o.a. 3FM en Q-Music volgde. Ook is KY. geselecteerd voor de Popronde 2020.

Naast dit programma is het historische forteiland het hele weekend publiek toegankelijk als stadspark, gezinsrondleidingen zijn op zaterdag en zondag te boeken rondom het familieprogramma en wordt een ijsje, frietje of drankje verzorgt door het restaurant Vis aan de Linie. Duyck in het Fort is een samenwerking met Stichting Fort van Hoofddorp en Vis aan de Linie. Had je de openluchtbioscoop al gezien?