Duycker Bluesfest

DuyckerBluesfest

13 JAN 2019

Zomer Specials: Black Acid

DO 16 JUL
duyckercafé

Het is de tweede editie van Duycker's Bluesfest. Een hele zondagmiddag in het teken van blues!

Kleine Zaal

15:30 uur – Johnny Feel Good
De leden van Johnny Feel Good, samen goed voor meer dan 350 jaar blueservaring, laten nog steeds hun bluesmarks achter in bovengenoemde bands en bij gelegenheid ook in Johnny Feel Good. De blues wordt op een unieke spontane manier gespeeld en de muziek voert je mee langs de randen van de ervaringen die iedereen met elkaar deelt. Elk optreden heeft zijn eigen dynamiek en is een avontuur op zich. That’s what makes Johnny Feel Good! Maar dat is niet alles Johnny Laporte brengt een special guest en vriend mee: Oscar Benton, die in 2018 zijn 50 jarige jubileum vierde als artiest met zijn album I Am Back.

17:15 uur – Rainbreakers
Deze Britten slaan een brug tussen blues, rock en soul. Met een geheel eigen geluid weten deze mannen gruizig gitaargeluid en soulvolle zang samen te laten gaan. Subtiele nummers worden afgewisseld met ‘heavy songs’ en de bandleden krijgen hun publiek elke keer opnieuw mee. Hun langverwachte debuutalbum “face-to-face” kwam uit in augustus van dit jaar en is opgenomen met gerenommeerde producer Tom Gitttins (Robert Plant, Broken Witt Rebels).

Duyckercafé

16:15 uur – Gumbo & The Monk
Gumbo & The Monk brengen de rauwe sound van de Mississippi Delta Blues. Dit doen ze op traditionele handgemaakte instrumenten zoals de Cigar Box Guitar, License Plate Resonator Guitar en Diddley Bow. Het duo vertolkt nummers van o.a. Mississippi John Hurt, Son House, Robert Johnson en vroege nummers van Muddy Waters, Howlin Wolf en John Lee Hooker.

18:00 uur – Big Bo
Bo Brocken (1966, artiestennaam: Big Bo) speelt al meer dan 30 jaar zijn blues met hart en ziel. Met zijn ongepolijste, soulvolle stem begeleidt hij zichzelf op akoestische en elektrische gitaar, steel dobro, “cigarbox” gitaar, snare drum, hi-hatt en bassdrum. In deze “one-man-band” setting speelt hij naast eigen werk voornamelijk blues-klassiekers uit de jaren ’20, ’30 en ’40 waarbij onversneden en vaak obscure Delta Blues de boventoon voert.