Fresku

Fresku

23 SEP 2016

Zomer Specials: Black Acid

DO 16 JUL

Duycker en Ondergronds Verbond presenteren Fresku! Van jongs af aan weet de Eindhovense Fresku – toen nog beter bekend als Roy Michael Reymound – dat hij niets voelt voor een gewone kantoorbaan. Hij wil zelf creëren. Maar nooit ziet hij een dergelijke loopbaan als een reële toekomstmogelijkheid. Als hij op zijn veertiende begint te rappen, is dat dan ook voornamelijk voor de grap. Niet wetend dat hij zou uitgroeien tot één van de grootste namen in de Nederlandse hiphopscene. Met samenwerkingen met onder andere Mocromaniac, Ronie Flex, Kempi, Gers Pardoel en Braz is Fresku een geniale artiest om rekening mee te houden.

Het werk van Fresku staat bekend om  de combinatie van grappig en serieus, van knipoog en oprechtheid. Na zijn debuutalbum ‘Fresku’ en zijn tweede album ‘Maskerade’, bracht Fresku in 2015 zijn nieuwe, veelbesproken hiphopalbum ‘Nooit meer terug’ uit. Met dit album wisselt Fresku opnieuw gretig en gedurfd af tussen humor en openhartigheid, tussen komische kwinkslag en serieuze vertelling. Zelf omschrijft Fresku ‘Nooit Meer Terug’ als een album dat vooral over angst gaat: angst om als artiest niet meer mee te tellen, om teveel projecten tegelijk te willen, om als vader tekort te schieten, om niet mee te komen in de Hilversumse media-wereld. “Het spel is vies,” rapt hij niet voor niets op de titeltrack.

Snelle:
Snelle is en vlot groeiende rapper geboren in het extreem pittoreske en bekakte boerendorp Gorssel. Met zijn ongeëvenaarde ambitie en top-notch rapskills is hij hard op weg de tofste en een van de meest sympathieke rappers van Nederland te worden. Snelle schotelt zonder enige moeite het publiek een compleet driegangenmenu vol gevoelens, levenslessen en stof tot nadenken voor.

Black Acid:
Black Acid is een echte old school hiphop crew met een frisse, moderne twist. De beweging bestaat uit een groep jongeren afkomstig uit verschillende steden in Nederland. Black Acid zet zichzelf op de kaart door als rappers, producers, zangers en andere soorten artiesten op te treden. Door de grote diversiteit en verschillende invloeden van Black Acid onderscheidt de old school hiphop crew zich van andere artiesten en groepen in de hiphopscene.

Chrisis:
Hij is nog vrij jong, maar de Hoofddorpse Chrisis heeft nu al zijn stempel gedrukt op de Nederlandse bass-scene. In zijn tienerjaren begon de DJ met het produceren van muziek en het duurde niet lang voordat hij opgemerkt werd. Door zijn DJ skills heeft hij al op Mysteryland gestaan en heeft hij samengewerkt met Trolley Snatcha, Vodex en Adder. In zijn vroege dagen draaide het bij Chrisis voornamelijk om dubstep, maar zijn recente projecten kunnen omschreven worden als een toekomstige mix tussen bass, trap, hiphop en zelfs r&b. Wanneer Chrisis in controle is, draait het allemaal om 808’s en halftime beats.

Black Acid: 20:45 | Snelle: 21:10 | Fresku: 22:00 | Chrisis: 23:00

Combiticket: Op 29 oktober is Fresku ook te zien bij onze buren, Schouwburg De Meerse. Hier treedt hij op met ‘De Fresku Show‘, een voorstelling waarbij beladen thema’s afgewisseld worden met ontlading in de vorm van satire. Omdat wij snappen dat je moeilijk kan kiezen tussen deze twee shows en ze gewoon allebei wilt bijwonen hebben we een combiticket gemaakt. Deze kost €25,- (reguliere kaarten voor De Meerse zijn €18,50). Bestel hier je combiticket.

Fresku wordt mede mogelijk gemaakt door Ondergronds Verbond.