Frisse Duyck – Oystra, Between the Jars e.a.

FrisseDuyckOystra,BetweentheJarse.a.

25 APR 2019

Metal Dive-In

VR 09 DEC

Voor Frisse Duyck speurt Poppodium Duycker stad en land af op zoek naar nieuw talent van eigen bodem! Op deze manier maak je vanaf nu iedere maand kennis met de nieuwste namen uit de Nederlandse muziekscene. Winnaars van Popprijzen, 3FM Serious Talents en lokale talenten die op doorbreken staan; die krijgen bij ons een podium. Neem een Frisse Duyck en dompel jezelf onder in: Between The Jars, Oystra en The Mocks.

Between The Jars, dat is waar deze jonge band zijn muziek schrijft. Sinds 2014 schrijven creëren ze een  eigenzinnige sound, gebaseerd op het muzikaal nalatenschap van de 70’s. Met een unieke stem, psychedelische toetsen en stevige riffs, stapt de muziek af van het vergrijsde imago van classic rock.

Al snel na de oprichting won de band drie bandcompetities, kwalificeerde zich voor de Utrecht Popprijs,  deelde het podium met o.a. John Coffey en stond op verschillende podia met als hoogtepunten Paradiso en de Melkweg. Inmiddels werkt de band aan haar tweede EP die in september van dit jaar uit gaat komen.

De jongens van Oystra zijn zeker geen vreemden van elkaar. Ze zijn begonnen als de schoolband van KSH met Maurin Krijtenburg, Dave Warmerdam, Joost Milatz en Otis Straatman. Na de middelbare school was het de ambitie van Otis om serieuzer verder te gaan onder een nieuwe naam. Oystra was geboren met toevoeging van Joost Kolthek. De muziek is sterk beïnvloed door de blues, rock en punk achtergronden van het vijftal.

The Mocks is een vrij jonge, 3-koppige band, die oude blues/rock  weer tot leven laat komen in de hevige jams & echte klassiekers. Dit trio zal covers spelen, maar ook eigen nummers gaan ze voor de eerste keer ten gehore brengen. The Mocks bestaat uit Tim Meeuwissen , Rens van der Sluis & Jimi van Egmond.