Frisse Duyck: Certain Animals e.a.

FrisseDuyck:CertainAnimalse.a.

29 APR 2022

Metal Dive-In

VR 09 DEC
Pop/Rock, Blues/Jazz

Voor Frisse Duyck speurt Poppodium Duycker naar talent van eigen bodem! Zo maak jij iedere maand kennis met de nieuwste Nederlandse artiesten. Neem dus een Duyck en dompel jezelf onder in: Certain Animals, Between the Jars en Oxblood.

De band Certain Animals creëert een sound die ouderwets aanvoelt maar wel degelijk in het heden thuishoort. Geïnspireerd door o.a. The Beatles, Supertramp en hedendaagse invloeden als Tame Impala brengen ze intieme, harmonieuze rocksongs. Hun debuutalbum ‘Songs To Make You Move’ werd in 2020 lovend ontvangen. Dit resulteerde al snel in binnenlandse en buitenlandse optredens. Daarnaast is Certain Animals een graag geziene gast bij Leo Blokhuis, namen ze met Jan Douwe Kroeske een ‘2 Meter Sessie’ op en kregen ze uitgebreide airplay op vrijwel alle Nederlandse zenders.

Between the Jars. Dat is precies de plek waar deze band haar muziek componeert. In 2014 toverden vier Utrechtse muzikanten de zolder van een drankengroothandel om tot hun eigen studio om een onderscheidend geluid te creëren. Met een uniek stemgeluid, psychedelische melodieën en shredding riffs benadert de muziek rock met een frisse blik.

Multi-instrumentalist en zangeres Joy begon de band Oxblood toen ze 19 was. Muzikale inspiraties zijn Annabelle Chairlegs, Eleni Drake, Beach Fossils en The Japanese House. De teksten zijn vaak hartverscheurend maar ook uitdagend. Joy woonde voor 5 jaar in Amerika wat je terug hoort in haar zang.