Frisse Duyck: Clean Pete, Waltris en Tolls

FrisseDuyck:CleanPete,WaltrisenTolls

22 NOV 2018

Handsome Poets

VR 23 OKT

Voor Frisse Duyck speurt Poppodium Duycker stad en land af op zoek naar nieuw talent van eigen bodem!

Op deze manier maak je vanaf nu iedere maand kennis met de nieuwste namen uit de Nederlandse muziekscene. Winnaars van Popprijzen, 3FM Serious Talents en lokale talenten die op doorbreken staan; die krijgen bij ons een podium. Neem een Frisse Duyck en dompel jezelf onder in: Clean Pete.

Clean Pete
De naam doet het niet vermoeden, maar we hebben het hier over een vrouwelijke tweeling. De dames brengen samenspel en samenzang zoals alleen verweven genen die kunnen brengen! Begeleid door de muzikanten Sam en Kees brengt Clean Pete liedjes die zonder blikken en blozen je hart ondersteboven hangen.

Alledaagse zaken worden uiterst precies in pijnlijk lieve liedjes gegoten waarin een zachte G subtiel doorklinkt om vervolgens lange haren wild te laten rondwaaien in frisse popliedjes. Verwacht invloeden van The Beach Boys, jaren 70 doowop, moderne meedansers, surfriffs en drumfills. De eerste Frisse Duyck staat geheel in het teken van nieuw talent genaamd: Clean Pete.

Waltris
Winnaar van Popprijs Amstelland, een 2e plek bij het Emergenza Festival in de Melkweg en selectie voor de Amsterdamse Popprijs. De Amsterdamse band Waltris wist het de afgelopen tijd allemaal al te bereiken met hun alternatieve grunge en energieke liveshows.

Van maniakaal en chaotisch naar lieflijk en teder. Van fluisterend naar stadionformaat. Van megafoons en sirenes naar falsetto vierstemmigheid. Waltris heeft als overkoepelende doel om je mee te sleuren.

Tolls

Tolls, die luistert naar de naam Daan van Beijeren, speelde mee met Popronde 2016 en behaalde de finale van de Grote Prijs van Nederland met zijn intelligente mix van folk en indie. Tolls brengt zijn publiek tot zwijgen en zijn debuutalbum ‘Blijf Je Koel’ zal verschijnen in november van dit jaar.

Blijf jij koel tijdens deze Frisse Duyck?

De ticketverkoop voor deze editie van FRISSE DUYCK gaat uitsluitend online via Ticketmaster. De servicekosten kunnen verschillen bij winkel- en telefonische verkoop.

De volgende editie

Donderdag 20 december -> Tape Toy, Nemsis, Letric Letric