Frisse Duyck XL – Indian Askin e.a.

FrisseDuyckXLIndianAskine.a.

11 OKT 2019

Metal Dive-In

VR 09 DEC

Voor Frisse Duyck speurt Duycker maandelijks stad en land af op zoek naar talent van eigen bodem! Sinds oktober 2018 ontdek je bij Frisse Duyck de nieuwste namen uit de Nederlandse muziekscene. Precies één jaar later is het tijd voor de Frisse Duyck Special. Met niemand minder dan Indian Askin als volle act. Naast Indian Askin spelen Tape Toy en The Mocks als support-act.    

Indian Askin
Staat volgens henzelf voor nu-punk, rock en grunge met sixties invloeden en een psychedelisch randje. De Amsterdamse band haalt inspiratie veelal uit de jaren zestig, zeventig en negentig. Debuutalbum ‘Sea of Ethanol’ leverde Indian Askin veel op. De gewonnen Edison Award is inmiddels omgesmolten en blinkt tegenwoordig om de ringvingers van de vier rockers. Drie jaar na het debuutalbum en honderden optredens later zijn Chino, Jasja, Ferry en Bart klaar voor ‘Another Round’ het net nieuw uitgekomen album.

Tape Toy
Die act die tijdens één van de eerste Frisse Duyck-en in Duycker stond? Ja die!! Tape Toy is gek en dat is goed. Niet gehinderd door de drang om hip of populair te zijn, gaat het Amsterdamse jonge honden kwartet lekker zijn eigen gang. Dat levert springerige muziek op met behoorlijk harde gitaren, slimme synths en maffe wendingen. Na de Popronde van 2018 is het deze band van een leien dakje gegaan. We verwelkomen ze graag terug tijdens deze special!

The Mocks
The Mocks is een vrij nieuwe band die vooral 60’s blues en rock speelt. Het drietal, afkomstig uit Nieuw-Vennep, houdt van een goede jam en schrijft sinds kort hun eigen nummers.

Vergeet de afterparty in Duyckercafé niet met indie classic, speciaal biertjes en de beste borrel bites!

Timeschedule
Deur open: 19:30 uur
The Mocks: 20:00 uur
Tape Toy: 20:50 uur
Indian Askin: 22:00 uur
Tijdens inloop en ombouw van acts draait DJ Wilco
Hou vooral het Frisse Duyck idee in je achterhoofd: ook lokale en minder bekende bands zijn de moeite waard om te ontdekken.