GBH
Tickets
GBH

GBH

ZA 11 JUN

Vipers: Tribute to Queen

ZO 18 SEP
Marky Ramone's Blitzkrieg

Marky Ramone’s Blitzkrieg

VR 10 JUN
Metal/Punk

GBH, de legendarische Britse punkband uit Birmingham. Kenners noemen hen de grondleggers van de hardcore punk en ze worden ook wel gezien als één van de meest invloedrijke punkbands aller tijden. Hun harde, eerlijke, met zelfspot doorspekte stijl beïnvloedde naast de hardcore ook de ontwikkeling van de trash- en de speedmetal.

Momentum, is het nieuwste album. De vertrouwde hardcore punk is hoorbaar. Maar dat is niet alles zegt Jock (gitarist in GBH) “Ik ben altijd al bezig geweest met classic rock ‘n’ roll en laat me inspireren door bands als Thin Lizzy en Status Quo”. Dat resultaat is te horen in nummers als ‘Blue Sky Thinking’ met een opening die oplost in een klassiek straatpunkkoor. “Dat is één van onze favorieten”, bevestigt Colin (zang).

Momentum werd opgenomen in Muther’s Studio in GBH’s geboortestad Birmingham. Op de vraag wat de toekomst brengt, lacht Colin. “Hetzelfde wat we altijd hebben gedaan; Speel je shows, ga naar huis, rust een paar dagen uit en doe het opnieuw. Dat hebben we altijd gedaan. Dat is wat we altijd zullen doen”. 

Let op: kaarten zijn online alleen te koop via Ticketmaster. De servicekosten kunnen verschillen bij kassa-, winkel- en telefonische verkoop. Wil je meer punk bij Duycker zien? Kijk hier eens!