GBH

GBH

11 JUN 2022

Caffe Centrall

DO 29 SEP
Metal/Punk

GBH, de legendarische Britse punkband uit Birmingham. Kenners noemen hen de grondleggers van de hardcore punk en ze worden ook wel gezien als één van de meest invloedrijke punkbands aller tijden. Hun harde, eerlijke, met zelfspot doorspekte stijl beïnvloedde naast de hardcore ook de ontwikkeling van de trash- en de speedmetal.

Momentum, is het nieuwste album. De vertrouwde hardcore punk is hoorbaar. Maar dat is niet alles zegt Jock (gitarist in GBH) “Ik ben altijd al bezig geweest met classic rock ‘n’ roll en laat me inspireren door bands als Thin Lizzy en Status Quo”. Dat resultaat is te horen in nummers als ‘Blue Sky Thinking’ met een opening die oplost in een klassiek straatpunkkoor. “Dat is één van onze favorieten”, bevestigt Colin (zang).

Momentum werd opgenomen in Muther’s Studio in GBH’s geboortestad Birmingham. Op de vraag wat de toekomst brengt, lacht Colin. “Hetzelfde wat we altijd hebben gedaan; Speel je shows, ga naar huis, rust een paar dagen uit en doe het opnieuw. Dat hebben we altijd gedaan. Dat is wat we altijd zullen doen”.

FilthyMcNasty
Rock ‘n’ roll zoals Motörhead dat bedoeld heeft. Punk, hardcore, metal en hardrock komen allemaal voorbij, gehuld in een venijnig modern jasje.

This Means War
Voorheen speelden de leden van deze act in diverse bands als Discipline, Backfire! en Convict. Nu delen ze één doel. Hun War On Punk naar het publiek brengen. Verwacht melodische keiharde punk en rock songs!

Wil je meer punk bij Duycker zien? Kijk hier eens!
Let op: kaarten zijn online alleen te koop via Ticketmaster. De servicekosten kunnen verschillen bij kassa-, winkel- en telefonische verkoop.