Gare du Nord

GareduNord

04 NOV 2016

Zomer Specials: Black Acid

DO 16 JUL

Met een Edison nominatie en een Top Tien notering voor het nieuwe album ‘Stronger!’ keert Gare du Nord na een radiostilte van vier jaar overtuigend terug naar de top van de Nederlandse muziekscene. Het herrijzen van Gare Du Nord in Duycker wordt mede mogelijk gemaakt door JazzZine.  

Het nieuwe album markeert het 15-jarig jubileum van de Nederlandse band die in 2001 debuteerde met de Europese cult hit ‘Pablo’s Blues’ en vervolgens drievoudig platina scoorde met het album ‘Sex ‘n’ Jazz’. Het come back album ‘Stronger!’ werd door de Nederlandse pers met lovende kritieken onthaald en geprezen als het eerste album waarop Gare du Nord klinkt als een pure, groovende live band.

Alle reden voor de zeskoppige live band om het 15-jarig jubileum uitbundig te vieren met bestaande en nieuwe fans. Het wordt grooven tot de max in een high energy show met uiteraard de nieuwe funky songs van het album ‘Stronger!’, maar ook met de classic hits als ‘Marvin & Miles’, ‘Beautiful Day’, ‘You’re My Medicine’ (met Marvin Gaye) en ‘Pablo’s Blues’. De finale van de show wordt gevormd door een extra lange uitvoering van ‘We Still Grow’. Aansluitend aan de show is er gelegenheid om de band persoonlijk te ontmoeten tijdens een signeersessies.

Support:
Het leven van Oliver Alexander (Rotterdam, 1987) had een hoog “ideale schoonzoon-gehalte”. Na het afronden van het gymnasium begon hij direct aan een studie Bedrijfskunde, daarna volgde al snel een baan als Marketing manager. Maar het begon toch te knagen, die muziek. Hij had altijd al een carrière als singer-songwriter geambieerd.  Toen besloot hij om toch alle zekerheden te laten gaan en voor de muziek te kiezen. Zijn muziek moét naar buiten.

Sinds dat moment gaat het hard met Oliver Alexander: hij rondt in 2013 zijn muzikale opleiding af met een A. Neemt een debuut-EP op met hetzelfde team wat achter VanVelzen, Bløf en Miss Montreal staat. Speelt op festivals, in De Wereld Draait Door en wordt veel gedraaid op de radio. In 2016 kiest hij voor een nieuwe muzikale richting, hij laat de jazzinvloeden achter zich en gaat voor een onversneden popgeluid. Net als zijn grote muzikale voorbeelden, waaronder Billy Joel en John Mayer, wil Oliver Alexander nieuwe genres en geluiden blijven verkennen zonder zijn roots te vergeten.

JazzZine
JazzZine staat voor jouw dagelijkse portie jazz! Deze jazzwebsite brengt iedere dag het laatste jazz-nieuws, voor jou én door jou.

jazzzine-coverfoto

Voorafgaand dineren in Duyckercafé?
Het is deze avond mogelijk om voorafgaand aan het concert van Gare du Nord (vanaf 18:00 uur) te dineren in het Duyckercafé, dit diner wordt geserveerd door De Smaeck. Wellicht ken je hen al, zij runnen o.a. restaurant ’t Fortin Vijfhuizen. Er is keuze uit verschillende voor-, hoofd- en nagerechten of je kunt kiezen voor een menu. Hieronder vindt je het menu voor deze avond. We raden je aan om van tevoren te reserveren, dit omdat we een beperkt aantal plekken hebben. Reserveren is mogelijk door te mailen naar info@duycker.nl , graag in de mail vermelden voor hoeveel personen de reservering is, voor hoe laat en een telefoonnummer van de contactpersoon.

menu-gare-du-nord