Going to Memphis

GoingtoMemphis

13 JAN 2017

Uitvoering Senioren Rockkoor

DO 30 JAN

Robbert Fossen en Dave Warmerdam hebben de Finale van de Dutch Blues Challenge gewonnen en gaan daarom naar de International Blues Challenge in Memphis. Om de reis te kunnen bekostigen organiseren zij de benefietavond 'Going to Memphis'. De volledige kaartopbrengst gaat naar de reis naar Memphis.

Robbert en Dave

Robbert Fossen heeft inmiddels een flinke staat van dienst in de Nederlandse blues-scene. Een paar jaar geleden bracht hij als een soort coach een avond door in de oefenruimte met een groepje kinderen van 9 t/m 13 jaar oud.

Dit ‘bandje’ opende samen met Robbert een door hem georganiseerde Bluesnight in Lisse. Dave Warmerdam was de toen 13-jarige getalenteerde pianist van die formatie. Inmiddels is Dave 16 en heeft al de nodige podium-ervaring opgedaan. Ook is hij zeer verdienstelijk gaan zingen en gitaarspelen. Een veelbelovende muziekcarrière is ontsproten. Sinds eind 2015 spelen Robbert en Dave als duo samen, naast nog wat andere projecten, waaronder de 12-koppige Memphis Soul Stew.

Als duo spelen ze vooral de blues uit Chicago met nummers van Otis Spann, Muddy Waters, John Brim. Maar o.a. bij de Memphis Soul Stew zitten ook nummers van Ray Charles, Bill Withers, Sam Cooke, Solomon Burke en The Staple Singers in het repertoire.

Op 12 juni 2016 wonnen ze de voorronde van de Dutch Blues Challenge. En op 9 oktober wonnen ze de finale en gaan Nederland vertegenwoordigen op de International Blues Challenge in Memphis, waar Robbert al eerder, als eerste Nederlandse act ooit, in 2013 de finale haalde samen met Peter Struijk.

Leakin’ Roof

Met de Tribute To Muddy Waters timmeren ze samen met Robbert Fossen en Thomas Toussaint al aardig aan de weg. Maar ook met zijn vieren vormen deze jonge bluesliefhebbers een band die absoluut gehoord mag worden. Dat de repetitieruimte op zekere dag niet geheel waterdicht bleek te zijn voorzag de band van zijn naam. Met hun individuele talent en creativiteit drijven ze zich als collectief tot ‘grote hoogte’ en staat er een frisse jonge band, die zeker voor hun leeftijd (16 – 20 jaar) kwalitatief onderscheidend is.

Invloeden uit de Chicago Blues zijn hoorbaar; je hoort hier en daar de drie Kings (BB, Albert & Freddie) langskomen en onmiskenbaar de sound en stijl van Eric Clapton en Peter Green hoor je terug in het gitaarspel van Lothar. De benjamin van de band, Dave, legt op piano en orgel de soulvolle getimede basis om zijn to-the-point vocalen te ondersteunen. De beide Larsen anticiperen strak op wat er als ritmisch fundament nodig is. Leakin’ Roof geven gestalte aan Neerlands toekomst van de blues.

Muddy Waters Tribute

Eén van de acts van Fossen Events is een ‘Tribute to Muddy Waters’, die onder de naam ‘Robbert Fossen & The Electric Men’ een ode brengen aan de ‘Father of The Blues’ Muddy Waters. The Electric Men zijn 5 Youngbloods tussen de 16 en 26 jaar met Oldschool frontman Robbert Fossen (pas 47). Deze tributeband heeft niet als doel de nummers van Muddy exact na te spelen, maar brengen de sfeer en het karakter van de muziek en de shows van Muddy ten tonele en gehore, al dan niet ondersteund met sfeervolle beelden.

Powered Harmony

De avond wordt geopend door Powered Harmony, dit is de KSH schoolband. Dave Warmerdam maakte hier zelf ook onderdeel van uit toen hij nog naar het KSH ging.

Afbeelding header door: Bert Lek