Graffiti Workshop

GraffitiWorkshop

16 OKT 2022
Music Jam Duyckercafé

Music Jam XL

VR 02 DEC
Workshop/Masterclass

Zondag 16 oktober organiseren Duycker en JIP Haarlemmermeer workshops voor jongeren uit de gemeente. Het programma is gevarieerd met Graffiti, Spoken Word en een masterclass van rapper Leafs. Alle workshops zijn gratis te bezoeken. Je hoeft alleen even een plekje te reserveren via de ticketknop!

In deze graffiti workshop van 2 uur leer je omgaan met een spuitbus. Na een korte demo en uitleg over hoe de spuitbus werkt ga je zelf aan de slag middels het doorlopen van een aantal basis oefeningen. Deze oefeningen zijn van belang om te leren hoe een spuitbus werkt en hoe je het mooiste resultaat krijgt. Na de oefeningen is het tijd voor het echte werk.

We beginnen met het uitzetten van de schets, vervolgens kleuren de deelnemers hun schets naar eigen creativiteit in. Na het inkleuren van de schets is tijd voor het inkleuren van de achtergrond en het aanbrengen van versieringen (denk hierbij aan bolletjes, sterretjes etc..). Nadat alles is ingekleurd is het tijd voor de outline, dit wordt gedaan met zwart en zorgt dat je werk er echt uit uitspringt! Later kun je met wit een glimmer aanbrengen voor een extra tof effect en kan je kiezen voor een “highlight” (met bijv geel) om je letter heen en het geheel echt af te maken.

Na afloop mogen de deelnemers hun kunstwerk mee naar huis nemen. We werken op een canvas, er zijn mondkapjes en bescherming voor kleding aanwezig.

(Let op dat je oude kleding draagt ivm verf spetters)