Gruppo Sportivo

GruppoSportivo

16 NOV 2018

Funk That

ZA 22 FEB

Het legendarische muziekgezelschap Gruppo Sportivo gaat weer optreden! Aanleiding is het nieuwe album ‘GREAT’. Vanaf de jaren zeventig had deze band groot succes met hits zoals ‘ Hey Girl’ en ‘Disco really made it’. Eigenlijk zou Gruppo Sportivo alleen als studioband blijven doorgaan, maar gelukkig is daar verandering in gekomen.

Hans Vandenburg zal als doorgewinterde singer-songwriter tijdens deze show hier en daar meer de diepte in gaan, maar vrolijke, catchy en met typische Sportivo humor doorspekte pareltjes, zullen zeker niet ontbreken. De band staat te popelen om in Poppodium Duycker het nieuwe materiaal ten gehore te brengen, uiteraard gecombineerd met het nodige aantal publieksfavorieten! Naast Hans Vandenburg en Peter Calicher bestaat Gruppo Sportivo anno 2018 ook nog uit oudgedienden Max Mollinger (drums), Lies Schilp en Inge Bonthond (zang, percussie), aangevuld met Tim Barning op bas.

Opper-Gruppo Hans zegt zelf het volgende over de nieuwe tournee: ‘Ik geloof dat we zeker welkom zijn. Ik was bang dat de reacties weer zouden gaan van: “dit is de zoveelste comeback”. Het Heintje Davids-effect. Maar ik hoor dat eigenlijk helemaal niet. Sommige journalisten gingen vroeger echt uitzoeken wanneer je ooit was gestopt en weer bij elkaar was gekomen. Maar wat maakt dat uit? Richt je op iets anders, op mooie dingen die gemaakt zijn. Sommige van die stops zijn misschien wel nodig geweest om iets als dit weer te kunnen maken.’