Guitar All Night Long

GuitarAllNightLong

27 JAN 2017

Uitvoering Senioren Rockkoor

DO 30 JAN

Duycker en Headway presenteren een avond voor liefhebbers van progressieve rock / gitaarmuziek. Deze avond is het totaalpakket, want bezoekers genieten van twee clinics, een masterclass en een optreden. Alle onderdelen gegeven door artiesten uit de scene die hun sporen meer dan verdiend hebben.

Mattias Ia Eklundh (masterclass )

We zijn trots dat we deze held, Mattias Ia Eklundh, naar de Guitar All Night Long show hebben kunnen halen. Hij onthult tijdens deze masterclass de geheimen van zijn eigenzinnige, vurige en veelzijdige gitaarspel. Vandaag de dag wordt hij beschouwd als één van de meest innovatieve en baanbrekende gitaristen met wereldwijd een snel groeiend aantal collega-guitarnerds, oftewel guitarfreaks. Mattias’ minimalistische, zelfgebrouwen en uitgeklede benadering van de gitaar verrast iedereen; er zijn gewoon geen tekenen van dure gitaar-effecten of processors, ondanks de bizarre geluiden die je vaak hoort in zijn spel.

Junk Dilemma ( show met Twan van Gerven van Kenny B / Beef )

Wie Twan van Gerven zegt, zegt Beef!. Vooruit, en een beetje Jah6, maar vooral Beef! Daarnaast speelt hij ook nog in de band van Kenny B, die je kent van de monsterhit Parijs. In 2014 bracht Twan zijn solo album ‘Junk Dilemma’s’ uit, een prachtige plaat waarop hij zichzelf als gitarist haarfijn weet te profileren als gitaarvirtuoos. Hij laat zich als gitarist inspireren door Frank Zappa en plakt dan ook regelmatig kenmerkende ‘Zappa-riffs’ in zijn muziek.

Tijdens deze show komt hij met drie andere muzikanten en vormen zij een kwartet, de muziek die zij spelen is een genot voor iedere progressieve liefhebber die niet bang is voor een vleugje Frank Zappa!

Axe Hessel ( clinic)

“Meer een teamplayer dan een artiest”, is hoe Axe Hessel zich omschrijft. Als sessiemuzikant en songwriter werkt hij in wisselende settings mee aan het schrijven en opnemen van liedjes voor een breed scala aan artiesten.

Met roots in de progressieve rock, blues en funk, een voltooide muziekopleiding en een voor gitaristen gezonde obsessie met gear probeert hij producers en andere collaborators tevreden te houden. “In schrijfsessies draait alles om creativiteit, iedereen geïnspireerd houden en hoge kwaliteit leveren in weinig tijd. Voor tientallen takes, opbouwen van veel apparatuur, writersblock, of het niet kunnen loslaten van ego is geen ruimte. ”

De clinic van Axe gaat over universele vaardigheden die nodig zijn om in deze situatie te functioneren. Wat is creativiteit? Wat is groove en feel? Wat klinkt er precies beter aan een goede gitaar? Waar, wanneer en waarom is muziektheorie handig, en wanneer niet? Wat is het verschil tussen een solo en een melodie? Hoe weet je als gitarist waar je op moet oefenen? Benieuwd naar de antwoorden? Kom naar Guitar All Night Long!

Axe Hessel speelt op JHG Guitars en Leo Guitars.

Marc Meesters ( Clinic)

Op 11 jarige leeftijd kreeg Marc Meesters zijn eerste gitaar en vanaf dat moment heeft dit instrument hem nooit meer losgelaten. Hij begon klassiek, maar stapte al snel over naar een elektrische gitaar. Bands als Queen, Dire Straits en Pink Floyd waren sterke invloeden aan het begin van de carrière van Marc.

Uiteindelijk actief in o.a: Songwriter/gitarist/zanger bij Scarescone, leadgitarist bij This is Jackson, leadzanger bij Ultimate Guns Tribute, Demonstrateur bij Roland/Boss, gitarist/zanger Maas en Meesters, gitaardocent.

Marc heeft gitaarlessen gehad van Marcel Coenen, Joost Vergoossen, Pieter Vermeulen en Ron Thal.

Deze avond is powered by Headway.