GYGA on Tour

GYGAonTour

16 JUN 2017

Uitvoering Senioren Rockkoor

DO 30 JAN

GYGA on tour is een nieuw rondreizend festival met als doel eigenzinnige en talentvolle (jonge) bands te promoten en te coachen op de Nederlandse podia. Zij laten de band hier onder andere bekend worden met het ‘Do It Yourself’ principe, en de wereld rondom het muziek maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: hoe regel ik de optredens en hoe werkt de zakelijke kant. Het coachen doet GYGA op het gebied van promotie en performance. GYGA(Get Your Gig Agency) heeft begin 2017 een lijst geselecteerd uit de bands die zich hiervoor hebben ingeschreven. De onderstaande bands zijn opgenomen in de editie van Duycker in Hoofddorp!

Venhill

Venhill is een Alphense band die beukt, maar niet kraakt. Stevige rock die je doet springen, omvangen door een melancholische sfeer die alles behalve zwaarmoedig is. Een band die je op het verkeerde spoor zet maar je vervolgens wel pakt. Geïnspireerd door hun helden uit de 90’s maken de bandleden In-Your-Face Rock met een moderne sound en verhalende teksten. De Melancholie van Nirvana, de hooks van Biffy Clyro met de energie van John Coffey.

Na het winnen van de Alphense Battle of The Bands en Popsport Zuid-Holland, het spelen in talloze kroegen, het Alphens Bevrijdingsfestival en een uitverkocht Gebroeders de Nobel wil de band meer. Met hun eerste EP op zak zijn ze meer bedreven dan ooit.

Innovation

Het repertoire (eigen werk) van Innovation bestaat uit swingende en rockende nummers met eigenzinnige teksten. Invloeden die zijn terug te horen zijn bijvoorbeeld White Stripes, Queens of The Stone Age, Artic Monkeys en The Smashing Pumpkins. Een optreden van Innovation staat voor energieke rock waarbij stilstaan toch erg lastig is.

Opvallend is het unieke stemgeluid en voorkomen van de zanger/gitarist waarmee hij publiek weet te boeien en de passie die deze jonge gasten uitstralen. Innovation schitterde de afgelopen twee jaren al op podia als Gebr. de Nobel, Koningsnacht Boskoop, Hoekstock, Zomerspektakel en Werfpop Leiden.

Static Moment

De bandnaam van Static Moment is voortgekomen uit stilstaande momenten: dat moment net voordat je je evenwicht verliest, het moment waarop je bijna hoort of je gewonnen of verloren hebt – en natuurlijk het moment net voordat je voor een volle zaal die allereerste noot aanslaat. De band heeft een repertoire wat bestaat uit zelfgeschreven nummers, een zeer divers geheel met een eigen sound!

Hun inspiratie halen zij vooral uit hun gevoel, alle songteksten en melodieën zijn om één thema of emotie gecentreerd. Live dragen zij niet enkel nummers voor, maar betrekken zij het publiek met een gezonde dosis energie! Dit komt tot stand door dynamische zang, melodische gitaar, fundamentele bas en strakke drums te mengen tot een subtiel geheel. Van dansen tot rocken, ze doen het allemaal.