Headlines: Cry

Headlines:Cry

07 DEC 2018

Zomer Specials: Black Acid

DO 16 JUL

Iedere eerste vrijdag van de maand staat Duycker in het teken van hiphop. Na edities met Leafs Sensei, Jacin Trill en Ray Fuego is Headlines weer back! Op 7 december wordt Duycker weer overgenomen door dit jonge hiphoplabel met

Cry
Cry van het Individuals collectief is een 21-jarige rapper uit Rotterdam. Met een mix van een hoog BPM, vrolijke beats en veel lines over designerkleding laat hij zien dat muziek maken voor hem vooral leuk moet zijn. Zijn manier van leven is gefocust op lol hebben en dat is terug te horen in zijn muziek.

Hij is pas anderhalf jaar bezig met het uitbrengen van muziek en soloclips als ‘1honderd’, ‘Soda’ en ‘PC Hooftstraat’ werden goed ontvangen. Toen hij zijn tweede mixtape, ‘Young Cry 2’ uitbracht werd het duidelijk dat hij niet zomaar een nieuwkomer is en behaalde daarom al binnen 4 dagen een ton streams.

Zijn enthousiasme en charisma is terug te zien in zijn energieke shows; hij weet moeiteloos het publiek mee te krijgen. Dit zorgde ervoor dat hij eerst samen met zijn collectief het voorprogramma van een aantal shows van Leafs mocht verzorgen, en even later deed hij als solo act het voorprogramma van de uitverkochte ‘Zo Vader Zo Zoon’ tour van Jacin Trill en Bokoesam. Door deze tour werd het allemaal nog duidelijker: Cry is er om te blijven.

Kid tha 6
It’s yungkiddy the flexer. You know what’s going on. BALLINNN stelde een tijd geleden dat Kid tha 6 een van de verfrissende nieuwkomers in de Nederlandse scene is. Hij was al te horen bij het project ‘Buurjongens’, met o.a. Cry,  Wally A$M en Dashaeno, maar dropt nu zijn eigen tracks. Een dikke samenwerking met Ray Fuego met de track Sliss is nu het resultaat. Hij lijkt meer dan klaar om de scene definitief te veroveren.

DaShaeno (Black Acid)
Afkomstig uit het Amsterdamse Collectief Black Acid. Volgens DaShaeno een collectief met een stijl als; “Alternatieve punk met trap invloeden. Nee, alternatieve trap met punk in de mix”

Ozsipark
OZSIPARK is een collectief van creatieve jongeren uit de IJmond. De groep ontstond als een vriendengroep en groeide door hun gezamenlijke visie al snel uit tot een collectief. Ze houden zich bezig met creativiteit op verschillende vlakken. Zo hebben ze sinds 2017 hun eigen kledingmerk, organiseren ze hiphop georiënteerde evenementen, maken ze hun eigen foto/videografie en daarnaast ook nog is muziek!

Ze werken hard aan verschillende projecten en helpen elkaar om zowel gezamenlijk als individueel sterker te worden. OZSIPARK heeft al op verschillende podia gerockt, onder andere op het Young Art festival, Houtnacht festival, in het Patronaat Haarlem en op hun eigen evenementen.

De volgende edities:

Vrijdag 04 januari -> Headlines: Planet Acid 2.0
Vrijdag 01 februari -> Headlines: Jacin Trill