Headlines: Ray Fuego e.a.

Headlines:RayFuegoe.a.

02 NOV 2018

Funk That

ZA 22 FEB

Iedere eerste vrijdag van de maand staat Duycker in het teken van hiphop. Na edities met Leafs Sensei, Jacin Trill is Headlines weer back! Op 2 november wordt Duycker weer overgenomen door dit jonge hiphoplabel met niemand minder dan Ray Fuego als headliner op de stage. Ray haalt zijn (last-minute) gecancelde show van 26 mei vanavond in, en HOE! Hij neemt support mee en lokaal hip hop talent vult de avond aan!

 

Ray Fuego
Ray Fuego is de aanstichter van het punk imago dat heerst rondom de Bijlmerse SMIB. Hij heeft met zijn 20 jaar al een digitaal oeuvre opgebouwd waar je u tegen zegt. Het begon allemaal met “Fuego parasimpre”, zijn eerste solo project, wat werd opgevolgd door de “Bummy Boys” en twee mixtapes die hij samen met GRGY en KC maakte. Eind 2015 bracht hij ook nog de EP “Siroop ‘N Lottosackas” uit en herhaalde eind 2016 dit kunstje met zijn onverwachte “Lonely Christmas” EP.

De muziek van Ray Fuego komt in eerste instantie sluw en duister over, maar live trekt hij je in een compleet andere werkelijkheid. Zijn extravagante uiterlijk dat gepaard gaat met zijn roekeloze mentaliteit maakt hem tot ongecontroleerde superster, die zelfs in de intieme setting van De Wereld Draait Door zijn energielevel niet in bedwang kan houden. Zeker iets positiefs, want Nederhop miste deze energie, tot zijn entree in de rapgame.

Bereid je voor op een energiek optreden die tegen de stroming in gaat.
Fosa YG en Loopey van het Amsterdamse SMIB-collectief komen mee als support van Ray Fuego. Onlangs bracht Fosa YG zijn debuutmixtape M53 uit waarop Loopey veelvuldig te horen is.

Maar dan zijn we er nog niet. want naast bovenstaande act kun je ook locals verwachten als;

Isaï Elia Accord (24-11-1998) is een rapper van Surinaams, Liberiaans en Nederlandse afkomst. De negentien jarige artiest afkomstig uit Hoofddorp raakte op jonge leeftijd in contact met Hip Hop door zijn vader. Deze behaalde zelf in het verleden succes als rapper. Door zijn vader leerde hij op zeer jonge leeftijd al leren schrijven en rijmen en gaandeweg groeide zijn passie hiervoor steeds sterker. Zo besloot hij op zestien jarige leeftijd zijn muziek naar de buitenwereld te brengen. Hij begon met zijn eerste live optredens en deed shows in verschillende podia waaronder het Duycker in Hoofddorp, het Patronaat in Haarlem, de P60 in Amstelveen en de Sugar Factory in Amsterdam.

ICY Youth is een hiphop collectief uit hoofddorp en omstreken. De style van Icy Youth is vooral New Wave Hip-Hop. Ze hebben o.a. een EP “Schaatsbaan” uitgebracht en meerdere singles. De groep bestaat uit 2 producers genaamd Necci, Cozy en 3 rappers Aqwka O.G. Puffy en Jain$on.

 

De volgende edities:

Vrijdag 07 december -> Headlines: Cry
Vrijdag 04 januari -> Headlines: Planet Acid 2.0
Vrijdag 01 februari -> Headlines: Jacin Trill